| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-20 19:42:28
Temat: Re: Szalwia
From: Kasia L. <U...@o...com.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 20 czerwca 2000 21:00
Subject: Odp: Szalwia
>Ziolka wysialam w marcu, tak jak trzeba i wszystkie ( szalwia, bazylia,
>tymianek, oregano) pieknie wyrosly tylko ten rozmaryn taki oporny. Stoi na
>zewnatrz ale w zacisznym miejscu,ma duzo slonca, czesto go podlewam (ponoc
>ma miec stala wilgotnosc) a on itak nie chce rosnac :).
Widocznie uparciuszek jakis - ale dalabym mu szanse mimo wszystko :-) (moze
to wina nasion ???)
Bazylie mam w dwoch
>odmianach drobnolistna i taka, ktora spotyka sie najczesciej (nie mam
>pojecia jak sie nazywa bo "posialam" :) gdzies opakowanie) ale widzialam
tez
>ostatnio odmiane czerwona. Ciekawe czy rozni sie smakiem.
>
>Kasia L.
Pierwsze slysze o czerwonej - prosba - jesli bedziesz cos z nia
eksperymatnowac napisz, jak wyszlo. Ja hoduje zwykle taka normalna (my na
nia mowimy wielkolistna - ale to takie prywatne okreslenie - nie wiem jak
sie fachowo nazywa) a kiedys z Niemiec przywiozlam sobie bazylie cytrynowa.
Nasiona maja juz ponad 6 lat a nadal kielkuja jak dzikie i roslinki rosna
bezproblemowo - jesli taka dostaniesz to polecam - bardzo pieknie i
intensywnie pachnie - ma wlasnie taka cytrynowa nutke - bardzo dobrze
komponuje sie dzieki temu w letnich potrawach Z pomidorami na przyklad.
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |