| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-30 10:30:38
Temat: Faszerowana papryka - pytanie techniczneWlasnie biore sie za robienie faszerowanej papryki. Chce ja zrobic z
farszem miesno - pieczarkowym. W zwiazku z tym mam pytania (dwa):
1. czy lepiej jezeli mieso bedzie surowe, czy lepiej je podsmazyc
przed nafaszerowaniem papryk?
2. czy papryki podpiec chwilke w piekarniku przed nafaszerowaniem czy
faszerowac surowe?
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-30 10:42:27
Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Użytkownik "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bipueb$a5n$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wlasnie biore sie za robienie faszerowanej papryki. Chce ja zrobic z
> farszem miesno - pieczarkowym.
Juz tu przepis byl podawany (przepraszam jego właściciela ale nie pamietam
imienia) ale chetnie go przypomnę:
Przepis na 7 dużych sztuk. Nadzienie: 1 kg mielonego miesa, 2/3 szkl
ugotowanego ryżu, 20 dag usmazonego boczku, na tłuszczu po boczku zeszklić 3
cebule. I jeszcze w Twojej wersji pieczarki.
Wszystko do miski + 2 jajka, sporo pieprzu i troche gałki muszkatołowej,
dosolić Vegetą (Delikatem), 3 łyżki bułki tartej, pęczek pietruszki, pęczek
kopru, trochę majeranku, sporo liści świeżej bazylii, 3 ząbki czosnku.
Upchać nadzienie do papryk, podlać bulionemz kostki i piec ok 1h.
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-30 10:47:25
Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczneBardzo dziekuje za przepis na farsz, ale tu nie o farsz chodzi. Raczej
o to czy ma byc surowy czy podsmazony. Z tego przepisu który napisałas
wynika (chyba), ze ma byc on surowy. A co z paprykami? Surowe czy
podpieczone???
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-30 10:54:27
Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Użytkownik "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bipvdl$d63$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A co z paprykami? Surowe czy
> podpieczone???
>
> Ja robie tak, że podpiekam caly farsz delikatnie tak aby mięso mielone
rozpadlo sie na malutkie kawałeczki, jest wtedy jak dla mnie smaczniejsze. A
papryki traktuje na surowo. Ukladam wszystko w zaroodpornym naczyniu i
przykrywam folia aluminiowa.
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-30 11:02:20
Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Użytkownik "Aga" <g...@i...pl> napisał w wiadomości
news:bipvk6$kic$1@szmaragd.futuro.pl...
>...podpiekam caly farsz
czyt.: podsmażam na oleju..moglam sie niejasno wyrazić
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-30 11:32:51
Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczneBardzo Ci dziekuje Agnieszko. Lece do kuchni :))
Pozdrawiam serdecznie
Kasia :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-30 12:01:40
Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne> Wlasnie biore sie za robienie faszerowanej papryki. Chce ja zrobic z
> farszem miesno - pieczarkowym. W zwiazku z tym mam pytania (dwa):
> 1. czy lepiej jezeli mieso bedzie surowe, czy lepiej je podsmazyc
> przed nafaszerowaniem papryk?
> 2. czy papryki podpiec chwilke w piekarniku przed nafaszerowaniem czy
> faszerowac surowe?
Faszeruje sie surowa masa surowa paryke.:))
A przy okazji dzieki za pomoc w sprawie Wilna :)) Tylko tej kiszki
ziemniaczanej nigdzie nie udalo mi sie zjesc,choc po nie wczasie
przypomnialo mi sie,ze juz to kiedys jadlem,ale na Kurpiach i bylo super.
--
Pozdrawiam
Artur Z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |