Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Faszerowana papryka - pytanie techniczne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Faszerowana papryka - pytanie techniczne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-30 10:30:38

Temat: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wlasnie biore sie za robienie faszerowanej papryki. Chce ja zrobic z
farszem miesno - pieczarkowym. W zwiazku z tym mam pytania (dwa):
1. czy lepiej jezeli mieso bedzie surowe, czy lepiej je podsmazyc
przed nafaszerowaniem papryk?
2. czy papryki podpiec chwilke w piekarniku przed nafaszerowaniem czy
faszerowac surowe?

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-30 10:42:27

Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Aga" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bipueb$a5n$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wlasnie biore sie za robienie faszerowanej papryki. Chce ja zrobic z
> farszem miesno - pieczarkowym.

Juz tu przepis byl podawany (przepraszam jego właściciela ale nie pamietam
imienia) ale chetnie go przypomnę:

Przepis na 7 dużych sztuk. Nadzienie: 1 kg mielonego miesa, 2/3 szkl
ugotowanego ryżu, 20 dag usmazonego boczku, na tłuszczu po boczku zeszklić 3
cebule. I jeszcze w Twojej wersji pieczarki.
Wszystko do miski + 2 jajka, sporo pieprzu i troche gałki muszkatołowej,
dosolić Vegetą (Delikatem), 3 łyżki bułki tartej, pęczek pietruszki, pęczek
kopru, trochę majeranku, sporo liści świeżej bazylii, 3 ząbki czosnku.
Upchać nadzienie do papryk, podlać bulionemz kostki i piec ok 1h.
Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 10:47:25

Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo dziekuje za przepis na farsz, ale tu nie o farsz chodzi. Raczej
o to czy ma byc surowy czy podsmazony. Z tego przepisu który napisałas
wynika (chyba), ze ma byc on surowy. A co z paprykami? Surowe czy
podpieczone???

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 10:54:27

Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Aga" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bipvdl$d63$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A co z paprykami? Surowe czy
> podpieczone???
>
> Ja robie tak, że podpiekam caly farsz delikatnie tak aby mięso mielone
rozpadlo sie na malutkie kawałeczki, jest wtedy jak dla mnie smaczniejsze. A
papryki traktuje na surowo. Ukladam wszystko w zaroodpornym naczyniu i
przykrywam folia aluminiowa.
Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 11:02:20

Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Aga" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aga" <g...@i...pl> napisał w wiadomości
news:bipvk6$kic$1@szmaragd.futuro.pl...
>...podpiekam caly farsz

czyt.: podsmażam na oleju..moglam sie niejasno wyrazić
A.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 11:32:51

Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo Ci dziekuje Agnieszko. Lece do kuchni :))
Pozdrawiam serdecznie
Kasia :))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 12:01:40

Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Artur Z" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wlasnie biore sie za robienie faszerowanej papryki. Chce ja zrobic z
> farszem miesno - pieczarkowym. W zwiazku z tym mam pytania (dwa):
> 1. czy lepiej jezeli mieso bedzie surowe, czy lepiej je podsmazyc
> przed nafaszerowaniem papryk?
> 2. czy papryki podpiec chwilke w piekarniku przed nafaszerowaniem czy
> faszerowac surowe?

Faszeruje sie surowa masa surowa paryke.:))
A przy okazji dzieki za pomoc w sprawie Wilna :)) Tylko tej kiszki
ziemniaczanej nigdzie nie udalo mi sie zjesc,choc po nie wczasie
przypomnialo mi sie,ze juz to kiedys jadlem,ale na Kurpiach i bylo super.
--
Pozdrawiam
Artur Z


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przywitanie
Ballada o pierogach
potrawy z winogronami
Bułeczki Doruni-pytania
Re:My emails...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »