| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-06 10:02:33
Temat: FetaWitam
Tak sie sklada, ze znajomi obdarowali mnie dosc duzo iloscia sera Feta,
przywiezionego prosto z Grecji.
Czesc juz zjadlem, glownie w salatkach, ale sporo zostalo, a termin
przydatnosci zaraz minie.
Czy ktos ma pomysl, co mozna z tym zrobic, zeby sie nie narobic, a zrobic
cos smacznego?
Myslalem o zamarynowaniu w oliwie z jakimis przyprawami (jakimi) - to chyba
moze przedluzyc troche swiezosc tego wspanialego sera.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-06 10:16:39
Temat: Re: Feta
Cezary <c...@i...pl> wrote in message
news:ZOY85.22398$Qw1.545068@news.tpnet.pl...
> Witam
>
> Tak sie sklada, ze znajomi obdarowali mnie dosc duzo iloscia sera Feta,
> przywiezionego prosto z Grecji.
> Czy ktos ma pomysl, co mozna z tym zrobic, zeby sie nie narobic, a zrobic
> cos smacznego?
Witaj!
Wczoraj bylam wlasnie w greckiej restauracji i jadlam cos co bardzo lubie:
ser feta zapiekany z pomidorami i cebula. Kroisz plaster sera (ok. 1 cm),
kladziesz na nim plastry pomidora i cebuli, troche pieprzu i zawijasz
wszystko w folie alum. do pieczenia. Zapieka sie to ok. 20 min. W zeszlym
roku robilam cos takiego na grilu z polskiej "fety". Wyszlo troche inne,
serek sie z lekka zwarzyl, ale tez dobre.
Smacznego
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-10 23:11:51
Temat: Re: Feta
> Witaj!
> Wczoraj bylam wlasnie w greckiej restauracji i jadlam cos co bardzo lubie:
> ser feta zapiekany z pomidorami i cebula. Kroisz plaster sera (ok. 1 cm),
> kladziesz na nim plastry pomidora i cebuli, troche pieprzu i zawijasz
> wszystko w folie alum. do pieczenia. Zapieka sie to ok. 20 min. W zeszlym
> roku robilam cos takiego na grilu z polskiej "fety". Wyszlo troche inne,
> serek sie z lekka zwarzyl, ale tez dobre.
> Smacznego
> Asia
czesik
ja tam polecam ser feta smazony w ciescie piwnym nio poo prostu paluszki
polizac to troche jak feta sto furno tzn pieczona w foli tylko ze lepsza a
nazywa sie to feta saganaki
bieze sie plaster fety ni ta parodje (czegos bo nie mozna tego feta nazwac)
wg mlekowity zamoczyc w ciescie i na rozgrzany olej co by sie zarumienilo
feta z mlekowity po prostu sie rozplynie i w ogole bedzie nieprzyjemny widok
ciasto piwne robi sie z piwa ;|))))))) hihihi maki i jak kto chce to moze
dodac jajko
smacznego
<=>sad<=>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |