Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Feta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Feta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-06 10:02:33

Temat: Feta
Od: "Cezary" <c...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Tak sie sklada, ze znajomi obdarowali mnie dosc duzo iloscia sera Feta,
przywiezionego prosto z Grecji.
Czesc juz zjadlem, glownie w salatkach, ale sporo zostalo, a termin
przydatnosci zaraz minie.

Czy ktos ma pomysl, co mozna z tym zrobic, zeby sie nie narobic, a zrobic
cos smacznego?
Myslalem o zamarynowaniu w oliwie z jakimis przyprawami (jakimi) - to chyba
moze przedluzyc troche swiezosc tego wspanialego sera.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-07-06 10:16:39

Temat: Re: Feta
Od: "asia" <j...@h...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Cezary <c...@i...pl> wrote in message
news:ZOY85.22398$Qw1.545068@news.tpnet.pl...
> Witam
>
> Tak sie sklada, ze znajomi obdarowali mnie dosc duzo iloscia sera Feta,
> przywiezionego prosto z Grecji.
> Czy ktos ma pomysl, co mozna z tym zrobic, zeby sie nie narobic, a zrobic
> cos smacznego?
Witaj!
Wczoraj bylam wlasnie w greckiej restauracji i jadlam cos co bardzo lubie:
ser feta zapiekany z pomidorami i cebula. Kroisz plaster sera (ok. 1 cm),
kladziesz na nim plastry pomidora i cebuli, troche pieprzu i zawijasz
wszystko w folie alum. do pieczenia. Zapieka sie to ok. 20 min. W zeszlym
roku robilam cos takiego na grilu z polskiej "fety". Wyszlo troche inne,
serek sie z lekka zwarzyl, ale tez dobre.
Smacznego
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-10 23:11:51

Temat: Re: Feta
Od: "zybisad" <z...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Witaj!
> Wczoraj bylam wlasnie w greckiej restauracji i jadlam cos co bardzo lubie:
> ser feta zapiekany z pomidorami i cebula. Kroisz plaster sera (ok. 1 cm),
> kladziesz na nim plastry pomidora i cebuli, troche pieprzu i zawijasz
> wszystko w folie alum. do pieczenia. Zapieka sie to ok. 20 min. W zeszlym
> roku robilam cos takiego na grilu z polskiej "fety". Wyszlo troche inne,
> serek sie z lekka zwarzyl, ale tez dobre.
> Smacznego
> Asia

czesik
ja tam polecam ser feta smazony w ciescie piwnym nio poo prostu paluszki
polizac to troche jak feta sto furno tzn pieczona w foli tylko ze lepsza a
nazywa sie to feta saganaki
bieze sie plaster fety ni ta parodje (czegos bo nie mozna tego feta nazwac)
wg mlekowity zamoczyc w ciescie i na rozgrzany olej co by sie zarumienilo
feta z mlekowity po prostu sie rozplynie i w ogole bedzie nieprzyjemny widok

ciasto piwne robi sie z piwa ;|))))))) hihihi maki i jak kto chce to moze
dodac jajko

smacznego
<=>sad<=>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Kolacja..
MARYNATA do MIĘS
sałatka Herbatki
O deserach
Grzyby!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »