« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-29 15:09:26
Temat: Filety rybne + kalafiorWitam,
Mam problem zostałem sam w domu, a nie zabardzo umiem gotować. Mam
zamrożone filety rybne w kostkach oraz kalafiora w lodówce :) Posiadam do
tego jajka, bułkę tartą oraz patelnię. Powiedzcie mi prosze w jakich
proporcjach i jak mam to przyrządzić abym mógł to zjeść.
Z góry dzięki i proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Pecado
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-29 16:03:03
Temat: Re: Filety rybne + kalafior
> Mam problem zostałem sam w domu, a nie zabardzo umiem gotować.
ja bylem miesiac i jakos przezylem, troche schudlem ale to ze wzgledu
na wrodzone lenistwo do jedzenia:) niz ze wzgledu na swoje
nie specjalne zdolnosci kulinarne.
Nie martw sie potrzeba matka wynalazkow.
Najwyzej bedziesz glodny:)
> Mam zamrożone filety rybne w kostkach oraz kalafiora w lodówce :) Posiadam
do
> tego jajka, bułkę tartą oraz patelnię. Powiedzcie mi prosze w jakich
> proporcjach i jak mam to przyrządzić abym mógł to zjeść.
Czyli masz prawie wszystko co potrzeba.
Kalafior umyj, pokroj albo porozrywaj w czastki, wrzuc do garnka z woda
lekko posolona i gotuj. jak sie zagotuje to badaj co pewien czas czy
kalafior jest juz miekki. odcedz na druszlaku.
w miedzy czasie:) albo nawet wczesniej rozmroz rybki.
na jeden talerzyk nasyp maki, a na drugi wbij jajko i roztrzep.
mozesz je "pogniesc" :) widelcem.
wez kawalek rybki wymaczaj najpierw w jajku a pozniej w mace i na patelnie.
jak usmazysz rybke to wez jeszcze bulke tarta i nasyp na patelnie dolewajac
wczesniej troche oleju i zacieraj az przybierze kolor karmelu.
bulka na kalafiorek i mmm pycha jedzonko
ps. mam nadzieje ze sie przydalem.
ps2. co do proporcji to na oko:)
pozdrowionka [d2].
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-30 13:41:44
Temat: Re: Filety rybne + kalafior
> Czyli masz prawie wszystko co potrzeba.
> Kalafior umyj, pokroj albo porozrywaj w czastki, wrzuc do garnka z woda
> lekko posolona i gotuj. jak sie zagotuje to badaj co pewien czas czy
> kalafior jest juz miekki. odcedz na druszlaku.
> w miedzy czasie:) albo nawet wczesniej rozmroz rybki.
> na jeden talerzyk nasyp maki, a na drugi wbij jajko i roztrzep.
> mozesz je "pogniesc" :) widelcem.
>
> wez kawalek rybki wymaczaj najpierw w jajku a pozniej w mace i na
patelnie.
>
> jak usmazysz rybke to wez jeszcze bulke tarta i nasyp na patelnie
dolewajac
> wczesniej troche oleju i zacieraj az przybierze kolor karmelu.
>
> bulka na kalafiorek i mmm pycha jedzonko
>
> ps. mam nadzieje ze sie przydalem.
> ps2. co do proporcji to na oko:)
>
>>Dzięki, bardzo mi pomogłeś.
>>Pozdrawiam.
>>Pecado
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |