« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-06 10:36:35
Temat: FrytkiCześć
Zostałam szczęśliwą posiadaczką frytownicy i mam 2 pytania:
- ile powinny się smażyć frytki ze świeżyk ziemniaków (znaczy nie mrożone) -
w instrukcji jest napisane że 14-16 minut na najwyższej temperaturze, ale ja
tak zrobiłam i były lekko mówiąc wysuszone w środku a kolor miały
odpowiedni - czy to winna gatunku ziemniaków, czy np. lepiej wrzucić je dio
niższsej temperatury a na koniec smażenia na najwyższą żeby nabrały
odpowiedniego koloru?
- jak sensownie wylewać olej z urządzenia, czy jest może na to jakiś sposób?
Pozdrawiam
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-06 12:49:29
Temat: Re: FrytkiAgusia <k...@w...pl> wrote:
zy to winna gatunku ziemniaków, czy np. lepiej wrzucić je dio
> niższsej temperatury a na koniec smażenia na najwyższą żeby nabra"y
> odpowiedniego koloru?
Tak wlasnie powinno sie je smazyc. szczegolwe przepisy znajdziesz w
archiwum grupy.
> - jak sensownie wylewać olej z urządzenia, czy jest może na to jakiś sposób?
Zalezy od typu urzadzenia. Ja uzywan w kazdym razie tluszczu stalego.
Klasycznie powinien to byc loj wolowy, a w jego braku np. planta. Jak
sie zuzyje to wyjmuje i wyrzucam.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |