Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Galareta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Galareta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-17 07:07:00

Temat: Galareta
Od: "maciek" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Podzielę się z wami moim odkryciem.
Od czasu do czasu robię galarete z nóżek i z golonki, taką tradycyjna z
warzywami, ale zaobserwowałem to 3 razy że w pierwszy dzień zostawiam
wszystko w garze i wystawiam na balkon gdzie ma zastygnąć, na drugi dzień
(najpierw sprawdzam jak zastygła i jak jest doprawiona) jeszcze gotuje,
dopiero wyciągam mieso i warzywa kroję do misek i zalewam wywarem. I tu
jeszcze zaskoczenie ostatnio to jest wczoraj dałem tylko marchew, liść i
ziele oraz jarzynke i do wywaru dodałem troszkę octu, wyszła niesamowita
najlepsza po tej stronie gór.
:))))
--
Maciek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

test
menu na chrzciny
sałatka z makaronem
Pytanie o przepisy z kalendarza kulinarnego
przepis Paskala

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »