Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Golonka po pomorsku/szybkowar

Grupy

Szukaj w grupach

 

Golonka po pomorsku/szybkowar

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-16 17:04:44

Temat: Golonka po pomorsku/szybkowar
Od: "Busia" <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Składniki :
1 spora golonka
10 dkg cebuli
1 por
1 łyżka koncentratu pomidorowego
kminek, sól, pieprz i papryka mielona do smaku

Golonkę zalać w szybkowarze wrzątkiem, posolić wodę, żeby była odpowiednio
słona, zamknąć szybkowar i ogrzewać 80 minut od momentu ppcw. Po tym czasie
szybkowar otworzyć, wyjąć golonkę, wyporcjować. Wywar z szybkowaru usunąć
( można zużyć np. na zupę ), włożyć pokrojoną golonkę bez kości, oczyszczone
i pokrojone cebule i por, koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki wywaru.
Posypać kminkiem, pieprzem i papryką. Zamknąć szybkowar i ogrzewać ponownie,
tym razem 10 minut od momentu ppcw. Podawać z kartoflami.

Busia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-17 08:01:02

Temat: Re: Golonka po pomorsku/szybkowar
Od: "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> tym razem 10 minut od momentu ppcw

czesc :-)

co to jest "moment ppcw" ?

pzdr,
Agnieszka Jakubiec
- wieloletni uzywacz szybkowara, ale nie znajacy nomenklatury ;-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 09:05:23

Temat: Re: Golonka po pomorsku/szybkowar
Od: "Busia" <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> napisał w
wiadomości news:aolncb$8sb$1@news.tpi.pl...
> co to jest "moment ppcw" ?
>
> pzdr,
> Agnieszka Jakubiec
> - wieloletni uzywacz szybkowara, ale nie znajacy nomenklatury ;-)
>
> to jest moment gdy szybkowar "syczy" , w każdym razie słychać jak paruje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czerwony sos - jak go zrobic
Byly szwedzkie Adioli - prosba o przepis
>>> --- 50 zdjęć pięknych kobiet --- <<<
Nalesniki - Jaka cena?
[P] Udka z kurczaka - pyszne!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »