| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-16 17:04:44
Temat: Golonka po pomorsku/szybkowarSkładniki :
1 spora golonka
10 dkg cebuli
1 por
1 łyżka koncentratu pomidorowego
kminek, sól, pieprz i papryka mielona do smaku
Golonkę zalać w szybkowarze wrzątkiem, posolić wodę, żeby była odpowiednio
słona, zamknąć szybkowar i ogrzewać 80 minut od momentu ppcw. Po tym czasie
szybkowar otworzyć, wyjąć golonkę, wyporcjować. Wywar z szybkowaru usunąć
( można zużyć np. na zupę ), włożyć pokrojoną golonkę bez kości, oczyszczone
i pokrojone cebule i por, koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki wywaru.
Posypać kminkiem, pieprzem i papryką. Zamknąć szybkowar i ogrzewać ponownie,
tym razem 10 minut od momentu ppcw. Podawać z kartoflami.
Busia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-17 08:01:02
Temat: Re: Golonka po pomorsku/szybkowar> tym razem 10 minut od momentu ppcw
czesc :-)
co to jest "moment ppcw" ?
pzdr,
Agnieszka Jakubiec
- wieloletni uzywacz szybkowara, ale nie znajacy nomenklatury ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-17 09:05:23
Temat: Re: Golonka po pomorsku/szybkowar
Użytkownik "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> napisał w
wiadomości news:aolncb$8sb$1@news.tpi.pl...
> co to jest "moment ppcw" ?
>
> pzdr,
> Agnieszka Jakubiec
> - wieloletni uzywacz szybkowara, ale nie znajacy nomenklatury ;-)
>
> to jest moment gdy szybkowar "syczy" , w każdym razie słychać jak paruje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |