Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Posztet z pieczarek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Posztet z pieczarek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-16 18:51:38

Temat: Posztet z pieczarek
Od: g...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Witam polecam
Składniki: ok 60 dkg pieczarek, 2 całe jajka, 3 łyżki stołowe bułki tartej,
natka pietruszki, 1/4 kostki tłuszczu, (masło/margaryna), sól i pieprz

Wykonanie: Porcja na małą brytfankę (do klopsu), Pieczarki oczyścić, umyć i
pozostawić do obeschnięcia. Grzyby zetrzeć na tarce do warzyw o dużych oczkach,
dodać posiekaną natkę, bułkę tartą, całe jajka, sól i pieprz. Całość dokładnie
wymieszać łyżką i przełożyć do brytfanki. Na wierzch położyć płatki tłuszczu.
Zapiekać około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na złoty
kolor. Najlepiej smakuje na gorąco, krojone jak klops z ziemniaczkami lub
chrupiącą bułką (mniam). Po zastygnięciu można stosować jak pasztet do
pieczywa. Daje się kroić w stosunkowo cienkie plasterki. Dodatkowa zaleta to
prostota potrawy, a pieczarki nie muszą być "pierwszego sortu", bo i tak są
rozdrobnione.
Więcej przepisów na stronie http://www.grzybypodhala.prv.pl
Smacznego
Zenit


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Golonka po pomorsku/szybkowar
czerwony sos - jak go zrobic
Byly szwedzkie Adioli - prosba o przepis
>>> --- 50 zdjęć pięknych kobiet --- <<<
Nalesniki - Jaka cena?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »