« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-16 08:02:52
Temat: Gotowanie w mikrofaliWitam
Czy są jakieś negatywne skutki gotowania/podgrzewania w kuchniach
mikrofalowych?
Cos słyszałam kiedyś, że giną wszelkie witaminy oraz, ze kobiety w ciąży nie
powinny przebywać blisko pracującej mikrofalówki.
--
Pozdrawiam
Bożena
-------------------------------------------
Zapraszam na moją witrynę
http://www.problemywychowawcze.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-05-16 10:00:24
Temat: Re: Gotowanie w mikrofali"tygrysek" <tygrysek123 (ZŁY NA SPAM)@gazeta.pl> wrote in message
news:ba25sd$h37$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Czy są jakieś negatywne skutki gotowania/podgrzewania w kuchniach
> mikrofalowych?
IMHO to mit
> Cos słyszałam kiedyś, że giną wszelkie witaminy
Tak samo jak podczas intensywnego gotowania, czy smażenia. Mikrofale
podgrzewają wodę w produkcie, przez to staje się on gorący. Jak przegniesz z
mocą, to rzeczywiście witaminy padną, ale za sprawą temperatury a nie
mikrofali.
> oraz, ze kobiety w ciąży nie
> powinny przebywać blisko pracującej mikrofalówki.
>
>
Tak samo jak nie powinny oglądać telewizji z odległości 20 cm. Mikrofalówka
to nie radar lotniczy. Bez przesady...
--
Mariusz Brzozowski
--------------------------
"(...) i herbaty tak jak trza - NIE POSŁODZĘ!"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-05-19 19:48:05
Temat: Re: Gotowanie w mikrofaliTylko kwestja temperatury? to wyjasniej prosze dlaczego podgrzane jedzenie
na patelnie nie jest takie gumowe... jak bardzo bym nie grzal gdzi indziej
niz w mikrofali to gumowe nie bedzie :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-05-19 22:27:41
Temat: Re: Gotowanie w mikrofaliW news:babcdd$3m9$1@news.onet.pl tako rzecze Cage
> to wyjasniej prosze dlaczego podgrzane jedzenie
> na patelnie nie jest takie gumowe
To bardziej na pl.rec.kuchnia, ale niech Ci będzie.
Wrzucasz mięsko na *gorącą* patelnię z olejem. Ścinają się białka na
powierchni, nic z mięska nie wypływa, masz krwisty befsztyk.
To samo mięso kładziesz na zimnej patelni w oleju i *powolutku*
podgrzewasz. Puści soki zanim się podsmaży, smak inny.
--
Matwieicz kupował zachodnie piwo w puszkach, przelewał do krajowych
butelek i dopiero wtedy pił. W ten sposób poniżał Zachód.
Robert Pyzel r p y z e l @ g a z e t a . p l (usuń BezSpamu z adresu)
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |