Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzyby pyszne!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Grzyby pyszne!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-10-30 00:35:06

Temat: Grzyby pyszne!
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jerzy, kiszone opieńki od Ciebie są pyszne. Sałatki jeszcze nie
próbowałam - zostawię na później :-)
Do kolacyjnej małej wódeczki te kiszone opieńki były świetne. Ślicznie
wyglądają w tej kiszonce - jasne, żółciutkie. U nas rosną inne -
ciemniejsze. Już też będę kisić. Przekonałeś mnie.

--
XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-10-30 00:43:13

Temat: Re: Grzyby pyszne!
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka pisze:
> Jerzy, kiszone opieńki od Ciebie są pyszne. Sałatki jeszcze nie
> próbowałam - zostawię na później :-)
> Do kolacyjnej małej wódeczki te kiszone opieńki były świetne. Ślicznie
> wyglądają w tej kiszonce - jasne, żółciutkie. U nas rosną inne -
> ciemniejsze. Już też będę kisić. Przekonałeś mnie.
>

I odbierz wiadomość na Tlenie. Koniecznie!

--
XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-10-30 03:19:40

Temat: Re: Grzyby pyszne!
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fg5uda$g3e$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Jerzy, kiszone opieńki od Ciebie są pyszne. Sałatki jeszcze nie
> próbowałam - zostawię na później :-)
> Do kolacyjnej małej wódeczki te kiszone opieńki były świetne. Ślicznie
> wyglądają w tej kiszonce - jasne, żółciutkie. U nas rosną inne -
> ciemniejsze. Już też będę kisić. Przekonałeś mnie.

One też były ciemne (rosną u nas wszystkie cztery odmiany opieńków - nie
rozdzielamy) - jaśnieją i nabierają kolorów w trakcie kiszenia. Pierwsze
kiszone grzyby jakie jadłem, to były rydze. Mieszkała u moich dziadków
Chazarka z córka Marysią, adwentystka jak i moi dziadkowie, to ona kisiła
rydze w kamiennym garnku - i to chyba od niej (prócz adwentyzmu) posądzają
mnie o słuszne pochodzenie - wygląd miała podpadający.
Jeżeli masz zamrożone dowolne blanszowane grzyby możesz je rozmrozić i
zakisić.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

urodziny na diecie
co ze schabu?
pierogi ruskie
chawder- kto wie?
Czego brakuje wam w płynnych żurkach kupowanych w sklepie ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »