« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-06 08:38:14
Temat: Indor z owocamiIndyk z owocami
piersi z indyka - 1 szt
jajko - 2 szt
mąka
bułka tarta
koktail owocowy 1 puszka (około 800g ja widziałem wersję Kresto, ale
_koniecznie_ _z_ _owocami_ _winogrona_)
cebula - 1 szt
przyprawy (sól, pieprz)
Pierś indyka pokroić jak na kotlety. Pobić, przyprawić, obtoczyć w
jajku, następnie w mące i bułce tartej. Usmażyć. W tzw. międzyczasie
zagotować w garnku osoloną wodę wraz z całą cebulą. Kiedy woda się
zagotuje wrzucić do niej usmażone kotlety (nie zlewać tłuszczu z
patelni!) i gotować tak dlugo, aż mięso będzie bardzo miękkie. Następnie
drewnianą łyżką podzielić mięso w garku na bardzo małe kawałki. Zagęścić
mączką ziemniaczaną. Dodać odsączone owoce z koktajlu owocowego.
Przykryć garnek i odstawić na około 15 minut. Podawać z ryżem.
Ogólnie - orgazm kulinarny:)
--
Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
------------------------------------------
GG:4742410 RLU:304850 www.forestlandia.com
lista "lesnik" - zapis www.prenumerata.pl
------------------------------------------
Kiedy gówno stanie się wartością,
biedacy zaczną rodzić się bez dup...
Z murów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |