Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "(Na)Lesnik" <n...@s...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Indor z owocami
Date: Sun, 06 Jul 2003 10:38:14 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: m...@p...onet.pl@ppp-b-104.dialup.telenergo.pl
Message-ID: <be9lj3$dru$2@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ppp-b-104.dialup.telenergo.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1057511843 14206 213.172.189.104 (6 Jul 2003 17:17:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Jul 2003 17:17:23 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.3.1) Gecko/20030425
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163184
Ukryj nagłówki
Indyk z owocami
piersi z indyka - 1 szt
jajko - 2 szt
mąka
bułka tarta
koktail owocowy 1 puszka (około 800g ja widziałem wersję Kresto, ale
_koniecznie_ _z_ _owocami_ _winogrona_)
cebula - 1 szt
przyprawy (sól, pieprz)
Pierś indyka pokroić jak na kotlety. Pobić, przyprawić, obtoczyć w
jajku, następnie w mące i bułce tartej. Usmażyć. W tzw. międzyczasie
zagotować w garnku osoloną wodę wraz z całą cebulą. Kiedy woda się
zagotuje wrzucić do niej usmażone kotlety (nie zlewać tłuszczu z
patelni!) i gotować tak dlugo, aż mięso będzie bardzo miękkie. Następnie
drewnianą łyżką podzielić mięso w garku na bardzo małe kawałki. Zagęścić
mączką ziemniaczaną. Dodać odsączone owoce z koktajlu owocowego.
Przykryć garnek i odstawić na około 15 minut. Podawać z ryżem.
Ogólnie - orgazm kulinarny:)
--
Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
------------------------------------------
GG:4742410 RLU:304850 www.forestlandia.com
lista "lesnik" - zapis www.prenumerata.pl
------------------------------------------
Kiedy gówno stanie się wartością,
biedacy zaczną rodzić się bez dup...
Z murów
|