« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-17 06:57:19
Temat: JALOWIEC Jałowiec - modna krzewina, ale mnie interesuje nasz pospolity i polski.
Teraz w grudniu owocuje - czyli jest krótki czas na zbiór szyszkojagód
jałowca. Niekumatym do wiadomości - jezeli znajdziecie krzew z owocami to
będą tam i czarne i zielone, oczywiscie zbieramy te czarne, zielone będą
czarne za rok...
Do czego jałowiec? Do mięsa, potraw z mięsem, przetworów mięsnych i
wędlin. Ale nie tylko - jałowiec jest cudownym lekarstwem na wątrobę,
zwłaszcza taki prosto z krzaka. Wystarczy przeżuć 3 do 7 szyszkojagód
jednorazowo na dzień, aby zmniejszyć dolegliwości wątrobowe. Początkowo może
spowodowac niewielkie nasilenie bóli, ale potem już tylko poprawa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |