Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jabłka w cieście półfrancuskim

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jabłka w cieście półfrancuskim

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-12 21:00:44

Temat: Jabłka w cieście półfrancuskim
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Coś dla smakoszy jabłek:

JABŁKA W CIEŚCIE PÓŁFRANCUSKIM
5 jaj
10 dag mąki
sól
cukier
jabłka
tłuszcz do smażenia
Jabłka obrać i pokroić w plastry. Oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć
z kilkoma łyżkami wody dodać sól i mąkę, dodać ubitą na sztywno pianę
z białek, wymieszać. Obtaczać plastry jabłek w cieście i smażyć na złoty
kolor. Po usmażeniu posypać cukrem.

Smacznego

Aguś



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przekładaniec budyniowy
Było:poszukiwany, będzie: a może to nasza wina...
Re: kiwi i galaretka - big problem
Cieciorka
torcik WZ

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »