| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-12 20:56:04
Temat: Przekładaniec budyniowyMam przepis może komuś się przyda
Przekładaniec budyniowy
1/3 kostki masła
3 łyżki cukru
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
2 jajka
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 opakowanie budyniu czekoladowego
2 serki waniliowe
Masło, cukier i jedno jajko energicznie utrzeć w misce na jednolitą masę.
Zmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a następnie przesiać je do masy
z cukru i masła. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać i wyłożyć na dno
średniej wielkości tortownicy.
Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na opakowaniu i gorący wylać
ostrożnie na ciasto w tortownicy.
Czekoladowy budyń w proszku wsypać do serków, dodać drugie jajko, dokładnie
wymieszać i wyłożyć na wierzch poprzedniej masy. Piec około 40 min w
piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Smacznego
Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-13 07:29:24
Temat: Re: Przekładaniec budyniowy> Masło, cukier i jedno jajko energicznie utrzeć w misce na jednolitą masę.
> Zmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a następnie przesiać je do
masy
> z cukru i masła. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać i wyłożyć na dno
> średniej wielkości tortownicy.
> Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na opakowaniu i gorący wylać
> ostrożnie na ciasto w tortownicy.
> Czekoladowy budyń w proszku wsypać do serków, dodać drugie jajko,
dokładnie
> wymieszać i wyłożyć na wierzch poprzedniej masy. Piec około 40 min w
> piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
>
mam pytanie: tak po prostu nakładać jedno na drugie? pozwolić na to że to
zatonie? taka jest idea ciasta? nie umiem sobie wyobrazić czy to po prostu
wyjdzie - czy spód najpierw zapiec?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-13 21:38:20
Temat: Re: Przekładaniec budyniowyKładzie się jedno na drugie bo to ma się wtopić i na surowe ciasto
Aguś
Użytkownik "sMOCZYCA" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b2g1mo$kj5$1@flis.man.torun.pl...
> > Masło, cukier i jedno jajko energicznie utrzeć w misce na jednolitą
masę.
> > Zmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a następnie przesiać je do
> masy
> > z cukru i masła. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać i wyłożyć na dno
> > średniej wielkości tortownicy.
> > Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na opakowaniu i gorący wylać
> > ostrożnie na ciasto w tortownicy.
> > Czekoladowy budyń w proszku wsypać do serków, dodać drugie jajko,
> dokładnie
> > wymieszać i wyłożyć na wierzch poprzedniej masy. Piec około 40 min w
> > piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
> >
> mam pytanie: tak po prostu nakładać jedno na drugie? pozwolić na to że to
> zatonie? taka jest idea ciasta? nie umiem sobie wyobrazić czy to po prostu
> wyjdzie - czy spód najpierw zapiec?
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-14 05:56:12
Temat: Re: Przekładaniec budyniowya jeszcze podaj wagę serków - takie po 250? czy typu danio?
====
jutro spróbuję upiec ;)
==============================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-15 02:10:23
Temat: Re: Przekładaniec budyniowytakie po 250 ml
Użytkownik "sMOCZYCA" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b2i5go$hh8$2@flis.man.torun.pl...
> a jeszcze podaj wagę serków - takie po 250? czy typu danio?
> ====
> jutro spróbuję upiec ;)
> ==============================================
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |