« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-09-04 18:37:03
Temat: Re: Jajecznica po włoskuWitam,
osobiscie robie taka jajecznice, z lenistwa uzywam zamiast pomidorow,
gotowej salsy ze sloika.
Salsy nIe smaze wstepnie, lecz wszystko mieszam i smaze na odrobinie masla
zmieszanego z
oliwa z oliwek.
Podowienia,
PYSK
Gosia B wrote in message <3...@u...net>...
Gocha wrote:
No wlasnie ja jadam jako 'wloska' jajecznice z pomidorami i zoltym
serem. Czasem dodaje paseczki papryki.
Pomidora sparzam, obieram ze skory i kroje w plasterki, a nastepnie - w
przeciwienstwie do tego, co piszesz - zesmazam na oleju az sie zupelnie
rozpadnie (uwaga, pryska strasznie, trzeba przykryc przykrywka). Trzeba
go troche posolic i posypac (nie za duzo) oregano, tymiankiem, bazylia
(ja uzywam mieszanki wloskiej). Roztrzepujemy jajka, solimy i dodajemy
starty zolty ser. Ta mieszanke wylewamy na goraca patelnie z pomidorem.
Ja jajecznice lubie puszysta i mieciutka wiec jej nie 'zeskwarzam' ;-)
za bardzo.
Pozdrawiam
--
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-09-05 01:22:36
Temat: Re: Jajecznica po włosku
Jan Kowalski <j...@k...com.pl> wrote in message
news:8ovhbl$ma6$1@blurp.memax.krakow.pl...
>
> Użytkownik Pszemol <P...@P...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:8...@p...net...
> > ... czy ktoś zna przepis?
> > Słyszałem że w składzie są pomidory i ser żółty...
> > Ale jak co z czym i kiedy połączyć?
> >
> Witam!
> Nie mam pojecia o jajecznicy po wlosku, ale mnie smakuje z cebulka i
> pokrojona w kostke szyneczka. Jest super.
> Jan
do tego, zeby bylo super super, pokrojone, podsmazone pieczarki .
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-05 07:43:09
Temat: Re: Jajecznica po włoskuPysk wrote in message ...
>Witam,
>
>osobiscie robie taka jajecznice, z lenistwa uzywam zamiast pomidorow,
>gotowej salsy ze sloika.
>Salsy nIe smaze wstepnie, lecz wszystko mieszam i smaze na odrobinie masla
>zmieszanego z
>oliwa z oliwek.
A taka jajecznica nazywa sie juz "huevos rancheros", czyli jaja farmerskie,
jest ponoc lubiana w Meksyku. Tez to robie, z tym ze salsy nie smaze a tylko
chlapie nia po wierzchu gotowej jajecznicy. Kiedys wpadlam na pomysl zeby
podac do tego chipsy nachos, gustownie nimi udekorowalam talerz i okazalo
sie to pysznym zestawieniem.
Pozdrawiam
--
Magdalena W.
================
"I think, therefore I'm single"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-05 08:39:00
Temat: Re: Jajecznica po włosku
Użytkownik Pszemol <P...@P...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8...@p...net...
> ... czy ktoś zna przepis?
> Słyszałem że w składzie są pomidory i ser żółty...
> Ale jak co z czym i kiedy połączyć?
>
Pare lat temu goscilam u Wlochow na prowincji. Gdy ktoregos dnia majac dosc
ich sniadanek (kawa + kawalek czekolady ew. pusta w srodku bula z odrobina
dzemu) zrobilismy sobie z mezem sami jajecznice, to cala liczna rodzina
wloska zleciala sie do kuchni popatrzac co za dziwo robimy, gdyz nigdy
wczesniej nie widzieli tak przyrzadzanych jajek. "Przeciez to okropnie
niezdrowo zjadac tyle jajek naraz i w dodatku smazonych" - rzekli.
Jajecznica byla z 4 jaj na 2 osoby. Pozdrawiam - A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-05 09:15:25
Temat: Re: Jajecznica po włoskuUżytkownik AlexPP <a...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:v...@4...com..
.
> ja ostatnio dodaje do jajecznicy kapary i serki topione (te w
> okrągłych pudełkach, dzielone na trójkąty - nie w plasterkach!) -
> najlepiej Hochlanda z szynką. Proporcje jeden trójkącik na jedno
> jajko. Pycha !
>
A ja ostatnio dodaje krewetki koktajlowe podsmazone na maselku z czosnkiem.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |