| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-22 23:01:46
Temat: Re: Jak przetransportować pirogi?
>Podczas gotowania, do wody wrzucam troche margaryny
>w malym garnku, rondelki roztapiam okolo pol kostki, kostke margaryny (w
>zaleznosci od tego ile jest pierogow)
>kiedy wykladam juz ugotowane do miski,, polewam je tluszczem, delikatnie
>mieszam
>i tak samo robie z kolejnymi porcjami
>jeszcze sie nie zdarzylo, zeby jakis pierog sie skleil tak, ze nie mozna go
>bylo odczepic, mniej pracochlonne, a egzamin zdaje :)
>
>Marta
>
a nie sa za bardzo obtluszczone?
ja do wody zawsze leje z lyzke oleju, ale nie wiecej...moze
dlatego sie skelja imoze dlatego ja z ta folia
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-23 05:21:21
Temat: Re: Jak przetransportować pirogi?
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:41hc0vo6v68ua6uemu1o750mvbreio1am2@4ax.com...
> a nie sa za bardzo obtluszczone?
> ja do wody zawsze leje z lyzke oleju, ale nie wiecej...moze
> dlatego sie skelja imoze dlatego ja z ta folia
Absolutnie nie, a jak ktos podsmaza pierogi, nie misu paktycznie juz dawca
tluszczu na patelnie :) (sama nie lubie zbyt tlustego... wiec mowie ze sa
super)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 07:59:57
Temat: Re: Jak przetransportować pirogi?On Mon, 23 Dec 2002 06:21:21 +0100, "Marta Trzaska"
<m...@m...net.pl> wrote:
>
>Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
>wiadomości news:41hc0vo6v68ua6uemu1o750mvbreio1am2@4ax.com...
>> a nie sa za bardzo obtluszczone?
>> ja do wody zawsze leje z lyzke oleju, ale nie wiecej...moze
>> dlatego sie skelja imoze dlatego ja z ta folia
>
>Absolutnie nie, a jak ktos podsmaza pierogi, nie misu paktycznie juz dawca
>tluszczu na patelnie :) (sama nie lubie zbyt tlustego... wiec mowie ze sa
>super)
>
>Marta
>
dobra, kupuje ;) moj maz moze zjesc DUZO smazonych ;))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 08:56:28
Temat: Re: Jak przetransportować pirogi?
> Moi drodzy!
> Może macie jakiś sprawdzony i bezpieczny sposób na przewiezienie
pierogów
> przez pół miasta, do tego tramwajem? Czy ktoś z Was ryzykował kiedyś
taki
> transport? Proszę o pomoc i pozdrawiam świątecznie
> Ola
> Gdańsk
>
>
>Poprostu zrub wcześniej i zamroż mnie i mame dzieli całe miasto i w ten
sposub przewozimy pierogi autobusem.
pozdrawiam Aga
www.jw.w.pl
> ----------------------------------------------------
------------------
> Portal INTERIA.PL zaprasza... >>> http://link.interia.pl/f16ab
>
>
>
----------------------------------------------------
------------------
Portal INTERIA.PL zaprasza... >>> http://link.interia.pl/f16ab
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 13:32:32
Temat: Re: Jak przetransportować pirogi?Krysia Thompson wrote:
> duze, najwieksze pudelko po lodach. z przykrywka, kladlam pierogi
> na folie przezroczysta, kazda wartswa odzdzielona od nastepnej
> tez folia. niby troche roboty, ale to tylko tak wygl;ada.
> przedtem uplaskiwalam je w pudelkach bez folii izawsze chlery sie
> sklejaly tak, ze odgrzewany byl jeden wielki pierog...
Jak je dobrze "omaslic"= posmarowac maslem, to sie nie skleja.
Ale musi byc prawdziwe maslo, nie erzace :-)
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 13:34:56
Temat: Re: Jak przetransportować pirogi?Krysia Thompson wrote:
> a nie sa za bardzo obtluszczone?
> ja do wody zawsze leje z lyzke oleju, ale nie wiecej...moze
> dlatego sie skelja imoze dlatego ja z ta folia
Do wody nie daje wcale, wrzucam kawałek masła na gorace pierogi
i juz. Samo sie roztapia.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |