| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-12-03 07:15:30
Temat: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie paliloMam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
większość fajnych substancji ulega rozkladowi
cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
jakies pomysły?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-12-03 07:54:14
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
>
Z białym serem. Zmiażdżyć ząbek czosnku (jak Cię pali
to lepiej zmiażdżyć niż posiekać, nie będzie takich kawałeczków)
i wymiezać z białym twarożkiem. Posolić do smaku
Smaczny jest dodatkowo oprószony świeżo mielonym
pieprzem.
Spokojnie dasz rade zjeśc tak co wieczór ząbek czosnku
(a jak nabierzesz smaku to i więcej).
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-12-03 09:21:15
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
"kicha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
Obetnij se skórkę - będzie gładko wchodził.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-12-03 09:35:14
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie paliloOn 3 Gru, 08:15, "kicha" <k...@p...onet.pl> wrote:
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
Pieczony czosnek jest o wiele delikatniejszy.
Pieczesz go na grillu / w piekarniku, aż skórka z zewnątrz będzie
kompletnie czarna.
Wtedy dzielisz na ząbki i wyciskasz dosłownie jak pastę z tubki.
--
http://kuchnia.moblog.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-12-03 09:43:38
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie paliloUżytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
> gotowanie większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
ja polecam opiekanie w specjalnym garnuszku:
http://roemertopf.pl/readarticle.php?article_id=51
wiem, wiem... kryptoreklama. Ale naprawdę super wychodzi :)
pozdrowienia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-12-03 10:01:56
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Użytkownik "Darek" <b...@z...gdynia.pl> napisał w wiadomości
news:gh5ke2$dko$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
>> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
>> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
>> gotowanie większość fajnych substancji ulega rozkladowi
>> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
>> jakies pomysły?
>
> ja polecam opiekanie w specjalnym garnuszku:
> http://roemertopf.pl/readarticle.php?article_id=51
>
> wiem, wiem... kryptoreklama. Ale naprawdę super wychodzi :)
>
> pozdrowienia
nie chodzi o kryptoreklame ale o to że temperatura robi swoje i mnostwo
substancji zdrowotny sie rozklada
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-12-03 10:02:23
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Użytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:gh5ed1$ese$1@mx1.internetia.pl...
>
> Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
>> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
>> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
> gotowanie
>> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
>> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
>> jakies pomysły?
>>
>
> Z białym serem. Zmiażdżyć ząbek czosnku (jak Cię pali
> to lepiej zmiażdżyć niż posiekać, nie będzie takich kawałeczków)
> i wymiezać z białym twarożkiem. Posolić do smaku
> Smaczny jest dodatkowo oprószony świeżo mielonym
> pieprzem.
> Spokojnie dasz rade zjeśc tak co wieczór ząbek czosnku
> (a jak nabierzesz smaku to i więcej).
>
> M
>
Dzieki za porade michalek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-12-03 11:59:21
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilokicha pisze:
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
>
>
Robisz wypieczone tosty w tosterze, albo przesmażasz czerstwawy chlebek
na patelni, kiedy jest jeszcze mocno gorący bierzesz w rękę ząbek
czosnku i nacierasz nim tosty/chleb. Rewelacyjne rzeczy wychodzą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2008-12-03 13:29:36
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie paliloDnia Wed, 3 Dec 2008 08:15:30 +0100, kicha napisał(a):
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
Poszukaj w archiwum grupy przepisu na ogórki diabelskie, używa się tam też
czosnku. Jak zrobiłem takie ogórki, to brat razem z wujkiem wyżarli cały
czosnek, bo stwierdzili że "lepszy on niż ogórki, chociaż ogórki też bardzo
dobre". Teraz przymierzam się, żeby zrobić czosnek diabelski :-) wg
przepisu na ogórki.
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Kości człowieka są połączone łokciami aż do kolan.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2008-12-03 19:49:32
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie paliloDnia Wed, 3 Dec 2008 14:29:36 +0100, Als napisał(a):
> Dnia Wed, 3 Dec 2008 08:15:30 +0100, kicha napisał(a):
>
>> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
>> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
>> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
>> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
>> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
>> jakies pomysły?
>
> Poszukaj w archiwum grupy przepisu na ogórki diabelskie, używa się tam też
> czosnku. Jak zrobiłem takie ogórki, to brat razem z wujkiem wyżarli cały
> czosnek, bo stwierdzili że "lepszy on niż ogórki, chociaż ogórki też bardzo
> dobre". Teraz przymierzam się, żeby zrobić czosnek diabelski :-) wg
> przepisu na ogórki.
No racja, to musi być dobre. Ruszam jutro po kilo czosnku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |