Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 18


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-12-03 07:15:30

Temat: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "kicha" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
większość fajnych substancji ulega rozkladowi
cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
jakies pomysły?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-12-03 07:54:14

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "michalek" <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
>

Z białym serem. Zmiażdżyć ząbek czosnku (jak Cię pali
to lepiej zmiażdżyć niż posiekać, nie będzie takich kawałeczków)
i wymiezać z białym twarożkiem. Posolić do smaku
Smaczny jest dodatkowo oprószony świeżo mielonym
pieprzem.
Spokojnie dasz rade zjeśc tak co wieczór ząbek czosnku
(a jak nabierzesz smaku to i więcej).

M

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-12-03 09:21:15

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"kicha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?

Obetnij se skórkę - będzie gładko wchodził.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-12-03 09:35:14

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: Michal Komorowski <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 3 Gru, 08:15, "kicha" <k...@p...onet.pl> wrote:
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?

Pieczony czosnek jest o wiele delikatniejszy.
Pieczesz go na grillu / w piekarniku, aż skórka z zewnątrz będzie
kompletnie czarna.
Wtedy dzielisz na ząbki i wyciskasz dosłownie jak pastę z tubki.

--
http://kuchnia.moblog.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-12-03 09:43:38

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "Darek" <b...@z...gdynia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
> gotowanie większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?

ja polecam opiekanie w specjalnym garnuszku:
http://roemertopf.pl/readarticle.php?article_id=51

wiem, wiem... kryptoreklama. Ale naprawdę super wychodzi :)

pozdrowienia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2008-12-03 10:01:56

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "kicha" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Darek" <b...@z...gdynia.pl> napisał w wiadomości
news:gh5ke2$dko$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
>> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
>> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
>> gotowanie większość fajnych substancji ulega rozkladowi
>> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
>> jakies pomysły?
>
> ja polecam opiekanie w specjalnym garnuszku:
> http://roemertopf.pl/readarticle.php?article_id=51
>
> wiem, wiem... kryptoreklama. Ale naprawdę super wychodzi :)
>
> pozdrowienia

nie chodzi o kryptoreklame ale o to że temperatura robi swoje i mnostwo
substancji zdrowotny sie rozklada


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2008-12-03 10:02:23

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "kicha" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:gh5ed1$ese$1@mx1.internetia.pl...
>
> Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
>> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
>> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
> gotowanie
>> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
>> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
>> jakies pomysły?
>>
>
> Z białym serem. Zmiażdżyć ząbek czosnku (jak Cię pali
> to lepiej zmiażdżyć niż posiekać, nie będzie takich kawałeczków)
> i wymiezać z białym twarożkiem. Posolić do smaku
> Smaczny jest dodatkowo oprószony świeżo mielonym
> pieprzem.
> Spokojnie dasz rade zjeśc tak co wieczór ząbek czosnku
> (a jak nabierzesz smaku to i więcej).
>
> M
>

Dzieki za porade michalek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2008-12-03 11:59:21

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: Artur Nowacki <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

kicha pisze:
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
>
>


Robisz wypieczone tosty w tosterze, albo przesmażasz czerstwawy chlebek
na patelni, kiedy jest jeszcze mocno gorący bierzesz w rękę ząbek
czosnku i nacierasz nim tosty/chleb. Rewelacyjne rzeczy wychodzą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2008-12-03 13:29:36

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: Als <1...@1...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 3 Dec 2008 08:15:30 +0100, kicha napisał(a):

> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?

Poszukaj w archiwum grupy przepisu na ogórki diabelskie, używa się tam też
czosnku. Jak zrobiłem takie ogórki, to brat razem z wujkiem wyżarli cały
czosnek, bo stwierdzili że "lepszy on niż ogórki, chociaż ogórki też bardzo
dobre". Teraz przymierzam się, żeby zrobić czosnek diabelski :-) wg
przepisu na ogórki.

--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)

[Humor zeszytów] Kości człowieka są połączone łokciami aż do kolan.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2008-12-03 19:49:32

Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 3 Dec 2008 14:29:36 +0100, Als napisał(a):

> Dnia Wed, 3 Dec 2008 08:15:30 +0100, kicha napisał(a):
>
>> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
>> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
>> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
>> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
>> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
>> jakies pomysły?
>
> Poszukaj w archiwum grupy przepisu na ogórki diabelskie, używa się tam też
> czosnku. Jak zrobiłem takie ogórki, to brat razem z wujkiem wyżarli cały
> czosnek, bo stwierdzili że "lepszy on niż ogórki, chociaż ogórki też bardzo
> dobre". Teraz przymierzam się, żeby zrobić czosnek diabelski :-) wg
> przepisu na ogórki.

No racja, to musi być dobre. Ruszam jutro po kilo czosnku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KIDNAPERZY
Witam serdecznie!
Re: MARYNA !!! GOTUJ PIEROGI !!!
MARYNA !!! GOTUJ PIEROGI !!!
Wywar do podlania kapusty na bigos

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »