Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak smazyc kotlety ziemniaczane

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak smazyc kotlety ziemniaczane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-19 14:17:45

Temat: Re: Jak smazyc kotlety ziemniaczane
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ja panieruje: maka + jajko + bulka tarta. Nic sie nie rozwala,
wychodza
> chrupiace i pyszne. Podpowiedz - probowalam bez jajka - nie da rady.
Jajo
> musi byc, inaczej sie rozwali.

No własnie dzis "dopanieruję" te, które mi zostały. A sos zrobiłam
akurat chrzanowy:))))))

pozdr

cherokee

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-19 21:33:05

Temat: Re: Jak smazyc kotlety ziemniaczane
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika "mitek"" <m...@w...to.qbanet.com.invalid> napisał w
wiadomości news:20030319094650.724.1.NOFFLE@kreml.dom.pl...
> P.S. Gdyby ktoś miał pomysł co można dodać oprócz soli i pieprzu, to
bardzo
> proszę o podpowiedzi - ja nie mam fantazji kulinarnej.


ja bym dodala boczku w drobnych skwarkach, podsmazonego troszeczke. Zjadane
na zimno moga doprowadzic do smierci naglej z upojenia ;)))

Margola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 07:54:00

Temat: Re: Jak smazyc kotlety ziemniaczane
Od: botwinka <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 2003-03-19 10:46, Użytkownik Monika "mitek" napisał:
>
>> .....żeby nie wyglądały jak puree.
>>
>> Chce bardzo, by miały chrupiącą skórkę i były w miarę zwarte.
>
> Nikt nie robi kotletów "rozczochranych"?
> Gotuje się ziemniaczki w "mundurkach" 15 min (mniejsze) lub 20 (większe).
> Po obraniu ściera na gruboocznej tarce na wiórki. Do tego cebula - też trę
> na tej tarce. Jajko, sól, pieprz, zamieszać - i tyle. Z pozlepianych
> wiórków wychodzą fantazyjne kotleciki: "słoneczka", tudzież "komety", no i
> zawsze są chrupiące. Ważne żeby nie gotować za długo ziemniaków, bo jak są
> za miękkie, to się to wszystko bryli i wychodzą takie zwyczajne, o gładkim
> obrysie (niestety, ciągle mi się to jeszcze zdarza).
> Monika
> P.S. Gdyby ktoś miał pomysł co można dodać oprócz soli i pieprzu, to bardzo
> proszę o podpowiedzi - ja nie mam fantazji kulinarnej.
>
Moja teściowa daje marchewkę (b.mało i też gotowaną w mundurku ;-)) i
doprawia jarzynka i uwaga: odrobiną octu.
Spróbuj
Ja lubię, a ja niewiele rzeczy lubię ;-)

--
Pozdrawiam Botwinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 17:15:07

Temat: Wyszły! Hurraaaaa
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziękuję, Kruszynko za poradę!

pozdr

cherokee

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-21 11:53:13

Temat: Re: Wyszły! Hurraaaaa
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> wrote in message
news:b5csv0$7hi$1@absinth.dialog.net.pl...
> Dziękuję, Kruszynko za poradę!

Nie ma sprawy, tez przeszlam przez stadium puree :))
K.
--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pomozcie...
marcepan
Ładniejsza kuchnia? A moze projekt?
Pomoc - Suszone pomidory
Pijecie wino? ;-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »