Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zrobic dobry gulasz?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak zrobic dobry gulasz?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-10 19:56:09

Temat: Jak zrobic dobry gulasz?
Od: "Kasia" <k...@r...net.eu.org> szukaj wiadomości tego autora

no naszla mnie ochotka i chyba go jutro zrobie jak mi poradzicie jak go
dobrze upichcic....
Pozdrawiam Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-10 20:24:29

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>no naszla mnie ochotka i chyba go jutro zrobie jak mi poradzicie jak go
>dobrze upichcic....
>Pozdrawiam Kasia

co prawda uwazam, ze w taki upal jedzenie gulaszy powinno byc zabronione
ustawowo, ale .... prosze bardzo. Przepisik pyszny, miodzio prawdziwe,
dostalam go od Basi Nalepy ze Szwecji.

Gulasz kreolski
1 kg poledwiczki wieprzowej
1 lyzka maki
3 kabanosy
1 maly sloik cebulki konserwowej
1 sloik czarnych oliwek bez pestki
2 czerwone papryki
&frac12; szklanki posiekanych korniszonow
2 szklanki smietany
1 lyzeczka majeranku
1&frac12; lyzeczka soli
2 szczypty pieprzu
Pokroic poledwiczke na plasterki, pobic reka. Pokroic kabanosy i podsmazyc,
wyjac talerz. Podsmazyc mieso. Dodac przyprawy. Posypac maka. Dodac
korniszony, cebulke, papryke i przepolowione oliwki. Zalac smietana i
gotowac przec 10-15 minut na malym ogniu.

Mialo byc na 2 dni - jak zrobilam z powyzszych proporcji, ale .... jakos sie
szyciej zdematerializowalo.

:))

Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-10 20:32:31

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Kasia" <k...@r...net.eu.org> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02071022242917@polnews.pl...
> >no naszla mnie ochotka i chyba go jutro zrobie jak mi poradzicie jak go
> >dobrze upichcic....
> >Pozdrawiam Kasia
>
> co prawda uwazam, ze w taki upal jedzenie gulaszy powinno byc zabronione
> ustawowo, ale .... prosze bardzo. Przepisik pyszny, miodzio prawdziwe,
> dostalam go od Basi Nalepy ze Szwecji.
>
> Gulasz kreolski
> 1 kg poledwiczki wieprzowej
> 1 lyzka maki
> 3 kabanosy
> 1 maly sloik cebulki konserwowej
> 1 sloik czarnych oliwek bez pestki
> 2 czerwone papryki
> &frac12; szklanki posiekanych korniszonow
> 2 szklanki smietany
> 1 lyzeczka majeranku
> 1&frac12; lyzeczka soli
> 2 szczypty pieprzu
> Pokroic poledwiczke na plasterki, pobic reka. Pokroic kabanosy i
podsmazyc,
> wyjac talerz. Podsmazyc mieso. Dodac przyprawy. Posypac maka. Dodac
> korniszony, cebulke, papryke i przepolowione oliwki. Zalac smietana i
> gotowac przec 10-15 minut na malym ogniu.
>
> Mialo byc na 2 dni - jak zrobilam z powyzszych proporcji, ale .... jakos
sie
> szyciej zdematerializowalo.
>
> :))
>
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl


> uuuuuuuuu pysznie pachnie wielkie dzieki jutro go wyprubuje tylko musze
zaopatrzyc sie w kilka skladnikow i juz
Pozdrawiam KAsia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-10 20:37:48

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>> uuuuuuuuu pysznie pachnie wielkie dzieki jutro go wyprubuje tylko musze
>zaopatrzyc sie w kilka skladnikow i juz
>Pozdrawiam KAsia
>
Smacznego, napisz, czy ci smakowalo.

Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-10 20:51:53

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Kasia <k...@r...net.eu.org> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:agi3l1$ue$...@n...onet.pl...
> no naszla mnie ochotka i chyba go jutro zrobie jak mi poradzicie jak go
> dobrze upichcic....
> Pozdrawiam Kasia
>

Najwazniejszy warunek to dobre miesiwo, zeby gulasz nie byl jak z zelowek,
ok.1kg. Mieso w kosteczke, lekko oproszyc maka (krupczatka - wtedy sie mieso
nie skleja), obsmazac porcjami na oliwie albo innym Twoim ulubionym tluszczu
do smazenia. Przekladac do duzego rondla o grubym dnie. Zalac rosolem albo
bulionem warzywnym tak by ciecz przykryla mieso, niech sobie pyrka powoli.
Dodac ziarnko ziela angielskiego, listek laurowy i lyzke sproszkowanej
wegierskiej slodkiej papryki . Udusic posiekane 2 cebule (dobrze jest ja
potem zmiksowac), dodac do miesa. Dwie marchewki, kawalek selera pokroic w
slupki, dodac do gara. Pozniej gdy mieso jest juz miekkie pokrojona w kostke
czerwona papryke, dosolic do smaku i doostrzyc malutka ostra papryczka. Jak
mnie co najdzie, to dodaje czosnek i troche marynowanej papryki.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-11 03:50:16

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Dwarazyka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Gulasz kreolski
> 1 kg poledwiczki wieprzowej
> 1 lyzka maki
> 3 kabanosy
> 1 maly sloik cebulki konserwowej
> 1 sloik czarnych oliwek bez pestki
> 2 czerwone papryki
> &frac12; szklanki posiekanych korniszonow
> 2 szklanki smietany
> 1 lyzeczka majeranku
> 1&frac12; lyzeczka soli
> 2 szczypty pieprzu
> Pokroic poledwiczke na plasterki, pobic reka. Pokroic kabanosy i
podsmazyc,
> wyjac talerz. Podsmazyc mieso. Dodac przyprawy. Posypac maka. Dodac
> korniszony, cebulke, papryke i przepolowione oliwki. Zalac smietana i
> gotowac przec 10-15 minut na malym ogniu.
>
> Mialo byc na 2 dni - jak zrobilam z powyzszych proporcji, ale .... jakos
sie
> szyciej zdematerializowalo.
>
> > Monika
> TO NIE JET GULASZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
K - 2
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-11 11:45:49

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> Gulasz kreolski
>> 1 kg poledwiczki wieprzowej
>> 1 lyzka maki
>> 3 kabanosy
>> 1 maly sloik cebulki konserwowej
>> 1 sloik czarnych oliwek bez pestki
>> 2 czerwone papryki
>> &frac12; szklanki posiekanych korniszonow
>> 2 szklanki smietany
>> 1 lyzeczka majeranku
>> 1&frac12; lyzeczka soli
>> 2 szczypty pieprzu
>> Pokroic poledwiczke na plasterki, pobic reka. Pokroic kabanosy i
>podsmazyc,
>> wyjac talerz. Podsmazyc mieso. Dodac przyprawy. Posypac maka. Dodac
>> korniszony, cebulke, papryke i przepolowione oliwki. Zalac smietana i
>> gotowac przec 10-15 minut na malym ogniu.
>>
>> Mialo byc na 2 dni - jak zrobilam z powyzszych proporcji, ale .... jakos
>sie
>> szyciej zdematerializowalo.
>>
>> > Monika
>> TO NIE JET GULASZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
> K - 2


a SKAD wiesz???



Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , o
powloczystym spojrzeniu, lamiaca serca mezczyzn, wulkan emocji ,
biznes lumen od Caffe Za Slupem, kobieta pelna czaru" [Jola L-L
i Lilla]


K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-11 12:40:32

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Gosiaczek" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kasieńko co znaczy "&frac12"


Gosia z Bielska

Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02071022374837@polnews.pl...
> >
> >> uuuuuuuuu pysznie pachnie wielkie dzieki jutro go wyprubuje tylko musze
> >zaopatrzyc sie w kilka skladnikow i juz
> >Pozdrawiam KAsia
> >
> Smacznego, napisz, czy ci smakowalo.
>
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-11 12:50:06

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>>
>> Gulasz kreolski
>> 1 kg poledwiczki wieprzowej
>> 1 lyzka maki
>> 3 kabanosy
>> 1 maly sloik cebulki konserwowej
>> 1 sloik czarnych oliwek bez pestki
>> 2 czerwone papryki
>> &frac12; szklanki posiekanych korniszonow
>> 2 szklanki smietany
>> 1 lyzeczka majeranku
>> 1&frac12; lyzeczka soli
>> 2 szczypty pieprzu
>> Pokroic poledwiczke na plasterki, pobic reka. Pokroic kabanosy i
>podsmazyc,
>> wyjac talerz. Podsmazyc mieso. Dodac przyprawy. Posypac maka. Dodac
>> korniszony, cebulke, papryke i przepolowione oliwki. Zalac smietana i
>> gotowac przec 10-15 minut na malym ogniu.
>>
>> Mialo byc na 2 dni - jak zrobilam z powyzszych proporcji, ale .... jakos
>sie
>> szyciej zdematerializowalo.
>>
>> > Monika
>> TO NIE JET GULASZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
>K - 2

a co to jest??????
jesli juz krytykować, to troche konstruktywniej

Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-11 14:13:44

Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Dwarazyka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> >>
>
> >> TO NIE JET GULASZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
> >K - 2
>
> a co to jest??????
> jesli juz krytykować, to troche konstruktywniej
>
> Monika
>To nie jest krytyka tylko stwierdzenie faktu.
(węgierski) - gulyas - zupa na mięsie, doprawiona cebulą i papryką, z
ziemniakami pokrajanymi w kostkę i kluskami.
Trudno mi sobie wyobrazić żubrówkę kreolską
k - 2
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Suszone pomidory
test
śniadanka
Zapiekany kalafior
Fast Food

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »