Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.ipa
rtners.pl!news.nask.pl!polnews.pl!not-for-mail
From: "Monisiatko" <M...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Date: Wed, 10 Jul 2002 22:24:29 +0200
Organization: PolNEWS - http://www.polnews.pl
Lines: 36
Message-ID: <0...@p...pl>
References: <agi3l1$ue$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: swift.atra.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: swift.atra.com.pl 1026332669 1217 194.181.190.181 (10 Jul 2002 20:24:29 GMT)
X-Complaints-To: h...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Jul 2002 20:24:29 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: 62.233.183.2
X-Original-NNTP-Posting-From: 62.233.183.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:116027
Ukryj nagłówki
>no naszla mnie ochotka i chyba go jutro zrobie jak mi poradzicie jak go
>dobrze upichcic....
>Pozdrawiam Kasia
co prawda uwazam, ze w taki upal jedzenie gulaszy powinno byc zabronione
ustawowo, ale .... prosze bardzo. Przepisik pyszny, miodzio prawdziwe,
dostalam go od Basi Nalepy ze Szwecji.
Gulasz kreolski
1 kg poledwiczki wieprzowej
1 lyzka maki
3 kabanosy
1 maly sloik cebulki konserwowej
1 sloik czarnych oliwek bez pestki
2 czerwone papryki
½ szklanki posiekanych korniszonow
2 szklanki smietany
1 lyzeczka majeranku
1½ lyzeczka soli
2 szczypty pieprzu
Pokroic poledwiczke na plasterki, pobic reka. Pokroic kabanosy i podsmazyc,
wyjac talerz. Podsmazyc mieso. Dodac przyprawy. Posypac maka. Dodac
korniszony, cebulke, papryke i przepolowione oliwki. Zalac smietana i
gotowac przec 10-15 minut na malym ogniu.
Mialo byc na 2 dni - jak zrobilam z powyzszych proporcji, ale .... jakos sie
szyciej zdematerializowalo.
:))
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|