Data: 2002-07-10 20:32:31
Temat: Re: Jak zrobic dobry gulasz?(P)
Od: "Kasia" <k...@r...net.eu.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02071022242917@polnews.pl...
> >no naszla mnie ochotka i chyba go jutro zrobie jak mi poradzicie jak go
> >dobrze upichcic....
> >Pozdrawiam Kasia
>
> co prawda uwazam, ze w taki upal jedzenie gulaszy powinno byc zabronione
> ustawowo, ale .... prosze bardzo. Przepisik pyszny, miodzio prawdziwe,
> dostalam go od Basi Nalepy ze Szwecji.
>
> Gulasz kreolski
> 1 kg poledwiczki wieprzowej
> 1 lyzka maki
> 3 kabanosy
> 1 maly sloik cebulki konserwowej
> 1 sloik czarnych oliwek bez pestki
> 2 czerwone papryki
> ½ szklanki posiekanych korniszonow
> 2 szklanki smietany
> 1 lyzeczka majeranku
> 1½ lyzeczka soli
> 2 szczypty pieprzu
> Pokroic poledwiczke na plasterki, pobic reka. Pokroic kabanosy i
podsmazyc,
> wyjac talerz. Podsmazyc mieso. Dodac przyprawy. Posypac maka. Dodac
> korniszony, cebulke, papryke i przepolowione oliwki. Zalac smietana i
> gotowac przec 10-15 minut na malym ogniu.
>
> Mialo byc na 2 dni - jak zrobilam z powyzszych proporcji, ale .... jakos
sie
> szyciej zdematerializowalo.
>
> :))
>
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
> uuuuuuuuu pysznie pachnie wielkie dzieki jutro go wyprubuje tylko musze
zaopatrzyc sie w kilka skladnikow i juz
Pozdrawiam KAsia
|