Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zrobic lukier do pierniczkow?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak zrobic lukier do pierniczkow?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-12-22 20:59:43

Temat: Jak zrobic lukier do pierniczkow?
Od: "KAsia" <k...@r...net> szukaj wiadomości tego autora

...no wlasnie jak? Mam zamiar polac nim jutro pierniczki ale chcialabym aby
ten lukier byl kwaskowaty czyli pewnie z cytryna ale ile tej cytryny ile
wody no i ile cukru?Poradzcie KAsia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-12-22 21:18:32

Temat: Re: Jak zrobic lukier do pierniczkow?
Od: makaron <d...@t...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 03-12-22 21:59, Użytkownik KAsia napisał:
> ...no wlasnie jak? Mam zamiar polac nim jutro pierniczki ale chcialabym aby
> ten lukier byl kwaskowaty czyli pewnie z cytryna ale ile tej cytryny ile
> wody no i ile cukru?Poradzcie KAsia

cukier puder, troszke wody goracej i cytryny. proporcje trzeba ustalic
eksperymentalnie, jak bedzie zbyt rzadki, to dosyp cukru, albo czekaj,
az woda odparuje.

makaron znad pierniczkow

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-23 09:20:59

Temat: Re: Jak zrobic lukier do pierniczkow?
Od: barbara <b...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja robie lukier zupelnie inny - czyli bialko ucieram z cukrem pudrem
tak aby bylo mocno geste, dodaje na 1 bialo 1 lyzke stopionego
masla aby nie pekalo i do tego gestego potem wg. zyczenia:
kakao rozrobione z troszke wody i cukrem i zagotowane-koniecznie!
sok z cytrymy
szafran i troszke wody i jest piekne zolte
sok z buraczka i jest piekne rozowe
rum - ale dobry, Bacardi albo kpt morgan - lepszy
Zawsze tym lukruje pierniczki i jest super
pozdrawiam
Barbara
makaron wrote:

> Dnia 03-12-22 21:59, Użytkownik KAsia napisał:
> > ...no wlasnie jak? Mam zamiar polac nim jutro pierniczki ale chcialabym aby
> > ten lukier byl kwaskowaty czyli pewnie z cytryna ale ile tej cytryny ile
> > wody no i ile cukru?Poradzcie KAsia
>
> cukier puder, troszke wody goracej i cytryny. proporcje trzeba ustalic
> eksperymentalnie, jak bedzie zbyt rzadki, to dosyp cukru, albo czekaj,
> az woda odparuje.
>
> makaron znad pierniczkow

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kuchnia korsykańska
A gdzie śledzie ?
legumina z kaszy jaglanej
bouillabaise
co można zrobić z cykorii?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »