| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-11 13:26:08
Temat: Jak zrobic naprawde dobry stek ?tak jak w temaci
(Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-11 13:47:02
Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?Pinokio <p...@w...pl> napisał(a):
> tak jak w temaci
> (Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)
A jak chcesz go zrobic?
Na grillu? Na patelni? W piecyku..?
Tak czy siak nalezy zaczac od dobrej jakosci miesa...
><eM eL><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-11 13:54:00
Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?Pinokio wrote:
> tak jak w temaci
> (Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)
===
Może chodzi ci o coś takiego?
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/0,54045.html
Kliknij w ramce "Nauka gotowania - filmy" na 'befsztyki".
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-11 14:55:23
Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?Le samedi 11 septembre 2004 ŕ 15:54:00, waldek a écrit :
> Pinokio wrote:
>> tak jak w temaci
>> (Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)
> ===
> Może chodzi ci o coś takiego?
> http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/0,54045.html
> Kliknij w ramce "Nauka gotowania - filmy" na 'befsztyki".
B. przyzwoity film, gwoli scislosci dodam ze befsztyki mozna robic nie
tylko z poledwicy (choc takie wlasnie najbardziej lubie).
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-12 08:11:22
Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?Ten film jest niezły i w ogóle dobry pomysł, żeby tak pokazywać gotowanie.
Ja robię trochę inaczej.
Dobre mięso wołowe (najlepiej polędwica, ale inne kawałki też) kroję na
plastry w poprzek. Ok. 3-4 cm grubości. Rozbijam trochę, wtedy będzie
miękkie. Przyprawiam, bo takiego saute to nie za bardzo lubię. Przyprawiam
koniecznie pieprzem i czasem musztardą, a czasem magi, lub jakimś ziołem.
Potem tak jakby panieruję grubo zmielonym pieprzem (uwaga - nie za dużo) i
często gorczycą. Potem smaże na bardzo gorącym tłuszczu po ok. 2 min na
stronę. Pycha.
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |