Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zrobic naprawde dobry stek ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak zrobic naprawde dobry stek ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-11 13:26:08

Temat: Jak zrobic naprawde dobry stek ?
Od: "Pinokio" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

tak jak w temaci
(Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-11 13:47:02

Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?
Od: "eM eL" <b...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pinokio <p...@w...pl> napisał(a):

> tak jak w temaci
> (Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)

A jak chcesz go zrobic?
Na grillu? Na patelni? W piecyku..?

Tak czy siak nalezy zaczac od dobrej jakosci miesa...

><eM eL><

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-11 13:54:00

Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pinokio wrote:
> tak jak w temaci
> (Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)
===
Może chodzi ci o coś takiego?
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/0,54045.html
Kliknij w ramce "Nauka gotowania - filmy" na 'befsztyki".

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-11 14:55:23

Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le samedi 11 septembre 2004 ŕ 15:54:00, waldek a écrit :

> Pinokio wrote:
>> tak jak w temaci
>> (Jak ktos woli to z angielska STEAK :P)
> ===
> Może chodzi ci o coś takiego?
> http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/0,54045.html
> Kliknij w ramce "Nauka gotowania - filmy" na 'befsztyki".

B. przyzwoity film, gwoli scislosci dodam ze befsztyki mozna robic nie
tylko z poledwicy (choc takie wlasnie najbardziej lubie).

Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-12 08:11:22

Temat: Re: Jak zrobic naprawde dobry stek ?
Od: "Mariusz" <m...@v...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ten film jest niezły i w ogóle dobry pomysł, żeby tak pokazywać gotowanie.
Ja robię trochę inaczej.
Dobre mięso wołowe (najlepiej polędwica, ale inne kawałki też) kroję na
plastry w poprzek. Ok. 3-4 cm grubości. Rozbijam trochę, wtedy będzie
miękkie. Przyprawiam, bo takiego saute to nie za bardzo lubię. Przyprawiam
koniecznie pieprzem i czasem musztardą, a czasem magi, lub jakimś ziołem.
Potem tak jakby panieruję grubo zmielonym pieprzem (uwaga - nie za dużo) i
często gorczycą. Potem smaże na bardzo gorącym tłuszczu po ok. 2 min na
stronę. Pycha.
M


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ketchup ze śliwek / sos polski
proszę o szybką pomoc !!!
kotleciki, zupki, sosiki...
Burito, Torrtilla (placek) - pomóżcie...
DAM PRACĘ: Kelner/ka/W-Wa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »