Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaka salatka z selera naciowego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaka salatka z selera naciowego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-27 19:08:06

Temat: Jaka salatka z selera naciowego?
Od: "MaZi" <m...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam w lodowce 'zbedny' pek selera naciowego i kompletnie nie mam pomyslu na
salatke, pomozecie cos wymyslec? Mile widziane przepisy zawierajace oliwe i
ocet winny ;-).

pozdrawiam,

--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-27 20:33:55

Temat: Re: Jaka salatka z selera naciowego?
Od: "Danka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Będzie bez oliwy i octu, ale smacznie - właśnie rozsyłam przepis wszystkim,
co byli u mnie na imprezie i kosztowali:

1 seler naciowy
1 duży ogórek świeży
5 jajek
pęczek rzodkiewek
pucha kukurydzy
szczypiorek
majonezik
piepsz

Kroisz co się da: seler w kostkę, ogórek w półplasterki (ogórek nieco
wcześniej, zasypujesz go solą i odkładasz na sitko by puścił soczek), jaja
niezbyt drobno, rzodkiewki w plasterki. Mieszasz z majonezem i doprawiasz wg
uznania. Na koniec zajadasz, zajadasz, zajadasz (i tyjesz.....)


Pamiętam, że moja mama kiedyś robiła jeszcze taką:

seler naciowy w kostkę
biała rzodkiew potraktowana tarką
szczypiorek
majonez

Zajadaliśmy się tym, aż do znudzenia, jako dodatek do kanapek

smacznego
Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-29 14:44:18

Temat: Re: Jaka salatka z selera naciowego?
Od: Paweł Niezbecki <t...@p...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

MaZi <m...@h...pl>
news:b5vi8e$e3k$1@atlantis.news.tpi.pl:

> Mam w lodowce 'zbedny' pek selera naciowego i kompletnie nie mam pomyslu
> na salatke, pomozecie cos wymyslec? Mile widziane przepisy zawierajace
> oliwe i ocet winny ;-).

drobno pokrojone: seler naciowy i cykoria
pokruszony surowy (świeży) kalafior
odrobina włoskiej (słodszej) cebuli
rodzynki (wymoczone w wodzie - mięciutkie)

(proporcje według własnego uznania - u mnie "wypełniaczem" była cykoria)

Gościom (i mnie samemu) bardzo smakowało! :)

Nie dodałem wtedy pokruszonych i leciutko przysmażonych na oliwie orzechów
włoskich, ale czuję, że też by do tego pasowały

P.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepisy Makłowicza (OT) i nie OT
[Chwalę lokal] Pastelowa/WRC
Boczniaki
Ryba - "po mojemu"
garam masala

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »