Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaki krem do tortu makowego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaki krem do tortu makowego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-23 09:49:58

Temat: Jaki krem do tortu makowego?
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Witajcie!

Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie zrobienie
do niego kremu. Jakie macie propozycje?

Czekam z niecierpliwoscia i pozdrawiam,

AniaR

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-23 10:21:57

Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?
Od: zGosiula <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

a...@p...onet.pl wrote:
> Witajcie!
>
> Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie zrobienie
> do niego kremu. Jakie macie propozycje?

Ja robiłam kiedyś budyniowy z dodatkiem kokosu. Ale zabij - nie mam
przepisu. Robiło się go "normalnie": gotowało gęsty budyń i potem
ucierało z masłem z dodatkiem kokosu (kilka łyżek).

--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-23 10:34:29

Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?
Od: Maria Urbanczyk <M...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

a...@p...onet.pl wrote:

> Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie zrobienie
> do niego kremu. Jakie macie propozycje?

Ja do tortu makowego najbardziej chyba lubie mase kawowa. Gotuje budyn z kawa, po
ostygnieciu miksuje z maslem.

Pozdrawiam, Maria



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-23 11:07:19

Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> a...@p...onet.pl wrote:
>
> > Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie
zrobienie
> > do niego kremu. Jakie macie propozycje?
>
> Ja do tortu makowego najbardziej chyba lubie mase kawowa. Gotuje budyn z
kawa, po
> ostygnieciu miksuje z maslem.
>
> Pozdrawiam, Maria

Dziekuje za propozycje.
Rozmumiem, ze budyn smietankowy/waniliowy, a kawa rozpuszczalna? Ile tej kawy?
A mozna dodac do tego troche alkoholu?

Pozdrawiam,
AniaR

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-23 12:57:34

Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?
Od: Maria Urbanczyk <M...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

a...@p...onet.pl wrote:

> Dziekuje za propozycje.
> Rozmumiem, ze budyn smietankowy/waniliowy, a kawa rozpuszczalna? Ile tej kawy?
> A mozna dodac do tego troche alkoholu?

Dobrze rozumiesz. Ja niestety zawsze robie na oko/smak, wiec proporcji nie umiem
Ci podac. Alkoholu jakos nigdy do masy nie dodawalam, wiec nie wiem. Mysle, ze
raczej dalabym alkohol do nasaczenia ciasta.

Zycze sukcesow kulinarnych
Maria



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-23 13:40:02

Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

a...@p...onet.pl wrote:

> > Ja do tortu makowego najbardziej chyba lubie mase kawowa. Gotuje budyn z
> kawa, po
> > ostygnieciu miksuje z maslem.
> Dziekuje za propozycje.
> Rozmumiem, ze budyn smietankowy/waniliowy, a kawa rozpuszczalna? Ile tej kawy?

A ja wole kawe "z fusami" do wszystkich mas, wychodza bardziej aromatyczne.

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Roboty kuchenne
Najpyszniejsza drozdzowa i naprawde najdelikatniejszy sernik
barszcz czerwony
Ryba w sosie
piersi z kurczaka z migdalami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »