« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-23 09:49:58
Temat: Jaki krem do tortu makowego?Witajcie!
Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie zrobienie
do niego kremu. Jakie macie propozycje?
Czekam z niecierpliwoscia i pozdrawiam,
AniaR
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-23 10:21:57
Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?a...@p...onet.pl wrote:
> Witajcie!
>
> Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie zrobienie
> do niego kremu. Jakie macie propozycje?
Ja robiłam kiedyś budyniowy z dodatkiem kokosu. Ale zabij - nie mam
przepisu. Robiło się go "normalnie": gotowało gęsty budyń i potem
ucierało z masłem z dodatkiem kokosu (kilka łyżek).
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 10:34:29
Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?a...@p...onet.pl wrote:
> Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie zrobienie
> do niego kremu. Jakie macie propozycje?
Ja do tortu makowego najbardziej chyba lubie mase kawowa. Gotuje budyn z kawa, po
ostygnieciu miksuje z maslem.
Pozdrawiam, Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 11:07:19
Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?> a...@p...onet.pl wrote:
>
> > Wczoraj upieklam tort makowy wg Lilli i na dzisiaj pozostawilam sobie
zrobienie
> > do niego kremu. Jakie macie propozycje?
>
> Ja do tortu makowego najbardziej chyba lubie mase kawowa. Gotuje budyn z
kawa, po
> ostygnieciu miksuje z maslem.
>
> Pozdrawiam, Maria
Dziekuje za propozycje.
Rozmumiem, ze budyn smietankowy/waniliowy, a kawa rozpuszczalna? Ile tej kawy?
A mozna dodac do tego troche alkoholu?
Pozdrawiam,
AniaR
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 12:57:34
Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?a...@p...onet.pl wrote:
> Dziekuje za propozycje.
> Rozmumiem, ze budyn smietankowy/waniliowy, a kawa rozpuszczalna? Ile tej kawy?
> A mozna dodac do tego troche alkoholu?
Dobrze rozumiesz. Ja niestety zawsze robie na oko/smak, wiec proporcji nie umiem
Ci podac. Alkoholu jakos nigdy do masy nie dodawalam, wiec nie wiem. Mysle, ze
raczej dalabym alkohol do nasaczenia ciasta.
Zycze sukcesow kulinarnych
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 13:40:02
Temat: Re: Jaki krem do tortu makowego?a...@p...onet.pl wrote:
> > Ja do tortu makowego najbardziej chyba lubie mase kawowa. Gotuje budyn z
> kawa, po
> > ostygnieciu miksuje z maslem.
> Dziekuje za propozycje.
> Rozmumiem, ze budyn smietankowy/waniliowy, a kawa rozpuszczalna? Ile tej kawy?
A ja wole kawe "z fusami" do wszystkich mas, wychodza bardziej aromatyczne.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |