| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-02 11:13:35
Temat: Jaki ser?Zakładając, że nie będzie to prawdziwa_mozarella ani parmezan, to jaki żółty
ser najlepiej dodawać do spaghetti? Z tych naszych polskich dostępnych na
rynku serów?
Ostatnio pojawił się nawet ser o nazwie Pizzarella ;)
--
KingAM
"Pręgierzofilia - pewnie to. Tak zaraźliwa choroba , zarażenie grozi
poprzez wejscie na tą grupe, wejdziesz i już sie uzależniasz , i na dodatek
czytasz nie to, co widzisz" [P.W.]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-02 11:47:11
Temat: Re: Jaki ser?
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:d55210$n9c$1@inews.gazeta.pl...
> Zakładając, że nie będzie to prawdziwa_mozarella ani parmezan, to jaki
żółty
> ser najlepiej dodawać do spaghetti? Z tych naszych polskich dostępnych na
> rynku serów?
A dlaczego nie dodawać tartego oscypka?
pozdr
cherokee
z oscypkami spode samiućkich Tater
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-02 12:32:50
Temat: Re: Jaki ser?Dnia 2005-05-02 13:13:35 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kinga 'Słowotok' Macyszyn* skreślił te oto słowa:
> Zakładając, że nie będzie to prawdziwa_mozarella ani parmezan, to jaki żółty
> ser najlepiej dodawać do spaghetti? Z tych naszych polskich dostępnych na
> rynku serów?
No ale to zależy jaki sos ma powstać, i czy masz konkretnie zastąpić
parmezan czy mozzarellę.
A tak normalnie na szybko jak czasem robie 'sos' do makaronu, to do puszki
pomidorów wcieram jakikolwiek ser, który mam w lodówce (lepiej sie trze
twardy niż miękki), przyprawy do tego - i jest ciepłe jedzonko.
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-04 15:39:24
Temat: Re: Jaki ser?Lia :
> (lepiej sie trze twardy niż miękki)
Jak jest miękki to go na pół godziny do zamrażarki i się trze jak ta
lala. 8-)
pozdr.
--
Motyki w garść, słońce czeka!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-04 18:00:27
Temat: Re: Jaki ser?Dnia 2005-05-04 17:39:24 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kuba* skreślił te oto słowa:
>> (lepiej sie trze twardy niż miękki)
>
> Jak jest miękki to go na pół godziny do zamrażarki i się trze jak ta
> lala. 8-)
Jakbym miała siłę czekac pół godziny na zjedzenie czegoś ciepłego to
zrobiłabym normalny obiad, a nie pomidory z serem ;]
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |