Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaki ser?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaki ser?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-05-02 11:13:35

Temat: Jaki ser?
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zakładając, że nie będzie to prawdziwa_mozarella ani parmezan, to jaki żółty
ser najlepiej dodawać do spaghetti? Z tych naszych polskich dostępnych na
rynku serów?
Ostatnio pojawił się nawet ser o nazwie Pizzarella ;)

--
KingAM

"Pręgierzofilia - pewnie to. Tak zaraźliwa choroba , zarażenie grozi
poprzez wejscie na tą grupe, wejdziesz i już sie uzależniasz , i na dodatek
czytasz nie to, co widzisz" [P.W.]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-05-02 11:47:11

Temat: Re: Jaki ser?
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:d55210$n9c$1@inews.gazeta.pl...
> Zakładając, że nie będzie to prawdziwa_mozarella ani parmezan, to jaki
żółty
> ser najlepiej dodawać do spaghetti? Z tych naszych polskich dostępnych na
> rynku serów?

A dlaczego nie dodawać tartego oscypka?

pozdr

cherokee
z oscypkami spode samiućkich Tater


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-05-02 12:32:50

Temat: Re: Jaki ser?
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-05-02 13:13:35 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kinga 'Słowotok' Macyszyn* skreślił te oto słowa:

> Zakładając, że nie będzie to prawdziwa_mozarella ani parmezan, to jaki żółty
> ser najlepiej dodawać do spaghetti? Z tych naszych polskich dostępnych na
> rynku serów?

No ale to zależy jaki sos ma powstać, i czy masz konkretnie zastąpić
parmezan czy mozzarellę.

A tak normalnie na szybko jak czasem robie 'sos' do makaronu, to do puszki
pomidorów wcieram jakikolwiek ser, który mam w lodówce (lepiej sie trze
twardy niż miękki), przyprawy do tego - i jest ciepłe jedzonko.

--
Lia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-05-04 15:39:24

Temat: Re: Jaki ser?
Od: Kuba <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Lia :

> (lepiej sie trze twardy niż miękki)

Jak jest miękki to go na pół godziny do zamrażarki i się trze jak ta
lala. 8-)

pozdr.

--
Motyki w garść, słońce czeka!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-05-04 18:00:27

Temat: Re: Jaki ser?
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-05-04 17:39:24 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kuba* skreślił te oto słowa:


>> (lepiej sie trze twardy niż miękki)
>
> Jak jest miękki to go na pół godziny do zamrażarki i się trze jak ta
> lala. 8-)

Jakbym miała siłę czekac pół godziny na zjedzenie czegoś ciepłego to
zrobiłabym normalny obiad, a nie pomidory z serem ;]

--
Lia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[spam] mieszanki.pl - tanie automaty do pieczenia chleba
Oponki-przepisu szukam
Zielona Budka contra Grycan - relacja z degustacji
Dzikie rośliny jadalne - 6-9 maja 2005 - Sokołowsk koło Wałbrzycha.
Dlaczego???

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »