Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jogurt z mleka kartonikowego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jogurt z mleka kartonikowego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-04 12:54:44

Temat: Jogurt z mleka kartonikowego?
Od: "Sabinka" <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Te mleka UHT podobno nie kwasnieja, podobno i kwasem trudno je zakwasic. A
czy wyjdzie z niego jogurt? Tak jak z woreczkowego?
Pozdr.
Sabi




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-04 21:42:01

Temat: Re: Jogurt z mleka kartonikowego?
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9i012h$ah0$1@news.tpi.pl...
> Te mleka UHT podobno nie kwasnieja, podobno i kwasem trudno je zakwasic. A
> czy wyjdzie z niego jogurt? Tak jak z woreczkowego?
> Pozdr.
> Sabi
>
> wyjdzie! trzeba zaszczepić dobrym jogurtem z żywymi szczepami bakterii.
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-06 05:43:52

Temat: Re: Jogurt z mleka kartonikowego?
Od: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kamas" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9i02mc$k06$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:9i012h$ah0$1@news.tpi.pl...
> > Te mleka UHT podobno nie kwasnieja, podobno i kwasem trudno je zakwasic.
A
> > czy wyjdzie z niego jogurt? Tak jak z woreczkowego?
> > Pozdr.
> > Sabi
> >
> > wyjdzie! trzeba zaszczepić dobrym jogurtem z żywymi szczepami bakterii


MOglibyście przypomnieć co i jak? Kilka dni pocztowych mnie wcieły się.

Edede


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-06 20:24:14

Temat: Re: Jogurt z mleka kartonikowego?
Od: "Sabinka" <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kamas" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9i02mc$k06$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:9i012h$ah0$1@news.tpi.pl...
> > Te mleka UHT podobno nie kwasnieja, podobno i kwasem trudno je zakwasic.
A
> > czy wyjdzie z niego jogurt? Tak jak z woreczkowego?
> > Pozdr.
> > Sabi
> >
> > wyjdzie! trzeba zaszczepić dobrym jogurtem z żywymi szczepami bakterii.

Kiedys robilam duzo jogurtu, ale z mleka "woreczkowego". Kartonikowe jest
troche inne i nie bylam pewna.
Nie pamietam - jakie proporcje powinny byc pomiedzy mlekiem a jogurtem?
Zdaje mi sie, ze jogurtu mialo byc 1/40 - to strasznie malo. Czy trzeba
bardzo trzymac sie proporcji?

Sabinka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lilla, udalo sie !!
Mate i bombilla
Pomidorówka ze swieżych pomidorów... ;-)
serki olomouckie
debiucik

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »