Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia KAIMAK - PUSZKA

Grupy

Szukaj w grupach

 

KAIMAK - PUSZKA

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-09 05:40:42

Temat: KAIMAK - PUSZKA
Od: "Link@" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Grupowiczów z samego rana :)

Czy możecie mi dokładnie napisać co się robi z tą puszką z mlekiem??

Gotuję ją przez 2 godziny - tyle wiem, a co potem?? Czekam aż wystygnie,
czy od razu otwieram? (auć...), Czy po otwarciu wystarczy wylać to mleko
na kruchy spód (i ozdobić), czy jeszcze należy coś z tym robić??

Do tej pory robiłam tradycyjny kaimak... Proszę o pomoc.

Linka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-09 06:11:29

Temat: Re: KAIMAK - PUSZKA
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Link@ <a...@g...pl> w news:c55d12$8m8$1@inews.gazeta.pl
napisał(a):
> Witam Grupowiczów z samego rana :)
> Czy możecie mi dokładnie napisać co się robi z tą puszką z mlekiem??
> Gotuję ją przez 2 godziny - tyle wiem, a co potem??

Ze 3 co najmniej. Inaczej rzadkie wychodzi...

> Czekam aż wystygnie, czy od razu otwieram?

Trochę przestudzić. Ja po prostu zalewam na parę minut zimną wodą.
Otwierasz i smarujesz czy co tam chcesz robić.

--
Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
k...@b...tk przestepczą, ale nie można nazwać
www.brywczynski.tk jej zorganizowaną."
GG:1528179 Marek A. Salwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-09 06:23:57

Temat: Re: KAIMAK - PUSZKA
Od: "Buźka" <k...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wystarczy nieco schłodzić pod zimną wodą i siup na ciasto. Właściwie to
smarujesz, a nie wylewasz.

Buźka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-09 07:20:32

Temat: Re: KAIMAK - PUSZKA
Od: Anna Jakoniuk <a...@k...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

in article c55d12$8m8$...@i...gazeta.pl, Link@ at a...@g...pl
wrote on 9/4/04 6:40:

> Witam Grupowiczów z samego rana :)
>
> Czy moz™ecie mi dok?adnie napisac´ co sieś robi z taś puszkaś z mlekiem??
>
> Gotujeś jaś przez 2 godziny - tyle wiem, a co potem?? Czekam az™ wystygnie,
> czy od razu otwieram? (auc´...), Czy po otwarciu wystarczy wylac´ to mleko
> na kruchy spód (i ozdobic´), czy jeszcze nalez™y cos´ z tym robic´??
>
> Do tej pory robi?am tradycyjny kaimak... Prosześ o pomoc.
>
> Linka


Zdecydowanie czekasz az wystygnie - goraca moze wystrzelic i Cie poparzyc.

Pozdrawiam
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Babeczki z owocami PILNE:-)
jakie salatki robicie na swieta??
Chleb - odstajaca skórka
mechmeloki
Czarne spagetti

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »