Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia KAPUSNIAK

Grupy

Szukaj w grupach

 

KAPUSNIAK

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-11-25 23:01:04

Temat: KAPUSNIAK
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kapusta kiszona ponad litr.
Kości schabowe w/g uznania i mania.
W osobnym garnku ziemniaki w dużą kostkę, włoszczyzna i cebula w kostkę,
liście laurowe, ziele angielskie pieprz ziarnem.
Na patelni słonina w kostkę i cebula w kostkę.
Przyprawy.
Zaprażka.

Kapusta i kości schabowe nastawiamy w dużym szybkowarze ~ 30 min,
warzywa w drugim garnku prawie do gotowości. Po wyjęciu kości obieramy z
mięsa i wrzucamy mięso do szybkowara. Wlewamy ugotowane warzywa, jeżeli
konieczne - solimy i dodajemy skwarki wraz z wytopionym smalcem. Po
uprażeniu zaprażki rozprowadzamy ją wodą lub wywarem kapuśniaku wlewamy do
gotującego się kapuśniaku. Dodajemy sporo majeranku i zmielonej (w maszynce
Zelmer 986) gałki muszkatołowej, pieprz do smaku i trochę przyprawy do zup
Winiary w zastępstwie lubczyka.
Smacznego.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Papryka, dynia itp. u Umberto...
PAELLA W TVN
Kamień do wypieku pizzy
Obiad
suszone rybki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »