| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-04 18:50:47
Temat: Re: KARTOFLANE WARIACJE - teraz bez kartofli ;)ale jednego jestem pewien - oliwki byly lokalne - nawet musialem sie od
zanajomych grekow nauczyc o jakie prosic w sklepie zeby dali te co
trzeba .... byly takie duze i czarne , troche pomarszczone , ale
pyszne... a wybor tam tyl spory - leza sobie w beczkach jak u nas
ogorki kiszone
a.
Krysia Thompson wrote:
> pewnie importuja, przecedzaja, filtruja, rozlewaja i pisza na
> niej po grecku ;))
>
> Krysia
>
> >Krysia Thompson wrote:
> >
> >> a czy wiesz, ze wiekszosc oliwy z oliwek jest produkowana w
> >> Hiszpanii?
> >
> >ta globalizacaja .....
> >ale mam nadzieje ze grecy chociaz tego nie importuja ;)
> >
> >pozdrawiam
> >
>
> K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-04 20:09:33
Temat: Re: KARTOFLANE WARIACJE Użytkownik "GG." <l...@p...com> napisał w wiadomości
news:9fg5pn$bb0$1@news.tpi.pl...
> może jestm gupi ale nierozumiem ?
Taki żarcik z Twojej stylizacji (jak sądzę) na język kelnerów:
jajeczko, szyneczka, kotlecik, kompocik... :-)
--
Konrad J. Brywczyński
"Nie tylko rozmiar sie liczy! Każda dziewczyna ci to powie."
Ł. Jakubowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-04 21:18:09
Temat: Re: KARTOFLANE WARIACJE - teraz bez kartofli ;)te pomarszczone to chyba kalamata?
Sa dobre, oj dobre
Krysia
>ale jednego jestem pewien - oliwki byly lokalne - nawet musialem sie od
>zanajomych grekow nauczyc o jakie prosic w sklepie zeby dali te co
>trzeba .... byly takie duze i czarne , troche pomarszczone , ale
>pyszne... a wybor tam tyl spory - leza sobie w beczkach jak u nas
>ogorki kiszone
>
>a.
>
>Krysia Thompson wrote:
>
>> pewnie importuja, przecedzaja, filtruja, rozlewaja i pisza na
>> niej po grecku ;))
>>
>> Krysia
>>
>> >Krysia Thompson wrote:
>> >
>> >> a czy wiesz, ze wiekszosc oliwy z oliwek jest produkowana w
>> >> Hiszpanii?
>> >
>> >ta globalizacaja .....
>> >ale mam nadzieje ze grecy chociaz tego nie importuja ;)
>> >
>> >pozdrawiam
>> >
>>
>> K.T. - starannie opakowana
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 06:52:56
Temat: Re: KARTOFLANE WARIACJE - teraz bez kartofli ;)Ty wiesz ze chyba tak!!! tylko koniecznie trzba dodac [megalosz] - pisze
fonetycznie
bo jak nie powiesz to dadza ci [mikresz] - czyli male ;)
a.
Krysia Thompson wrote:
> te pomarszczone to chyba kalamata?
> Sa dobre, oj dobre
>
> Krysia
>
> >ale jednego jestem pewien - oliwki byly lokalne - nawet musialem sie od
> >zanajomych grekow nauczyc o jakie prosic w sklepie zeby dali te co
> >trzeba .... byly takie duze i czarne , troche pomarszczone , ale
> >pyszne... a wybor tam tyl spory - leza sobie w beczkach jak u nas
> >ogorki kiszone
> >
> >a.
> >
> >Krysia Thompson wrote:
> >
> >> pewnie importuja, przecedzaja, filtruja, rozlewaja i pisza na
> >> niej po grecku ;))
> >>
> >> Krysia
> >>
> >> >Krysia Thompson wrote:
> >> >
> >> >> a czy wiesz, ze wiekszosc oliwy z oliwek jest produkowana w
> >> >> Hiszpanii?
> >> >
> >> >ta globalizacaja .....
> >> >ale mam nadzieje ze grecy chociaz tego nie importuja ;)
> >> >
> >> >pozdrawiam
> >> >
> >>
> >> K.T. - starannie opakowana
>
> K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 07:51:07
Temat: RE: KARTOFLANE WARIACJE - teraz bez kartofli ;)From: Krysia Thompson
>
> pewnie importuja, przecedzaja, filtruja, rozlewaja i pisza na
> niej po grecku ;))
>
> Krysia
>
> >Krysia Thompson wrote:
Eeee, nieee (chyba ;-))
Oliwki w Grecji rosna dokladnie wszedzie. Gdzie tylko jest kawalek
wolnej ziemi (a nawet tam, gdzie nie ma - widzialam drzewko na
skalistym stoku opadajacym pod katem pewnie kolo 60 stopni).
Bardzo ciekawy jest sposób zbierania dojrzalych owoców, rzeklabym -
mocno naturalny. Mianowicie podklada sie pod drzewko duza plachte, a
nastepnie wola silnego mlodzienca i tenze roslinka trzacha.
;-))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 17:59:35
Temat: Re: KARTOFLANE WARIACJEUżytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9ffhqq$89g$...@s...man.poznan.pl...
[...]
> Dolaczam sie. Mniejsza ilosc, ale zezarlem na transmisji z meczu z
Walia,
> razem z zona calkiem spora kupke ziemniaczkow i miche sosu. Pycha.
Zżarłeś "Żonę"? Dobra była? Jaki sos i jakie ziemniaczki?
pozdr. Jerzy
PS
A znasz przepis na "teściową"? ;-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-06 08:07:35
Temat: Re: KARTOFLANE WARIACJEUżytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:9fj6fg$9cr$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9ffhqq$89g$...@s...man.poznan.pl...
> [...]
> > Dolaczam sie. Mniejsza ilosc, ale zezarlem na transmisji z meczu z
> Walia,
> > razem z zona calkiem spora kupke ziemniaczkow i miche sosu. Pycha.
> Zżarłeś "Żonę"? Dobra była? Jaki sos i jakie ziemniaczki?
No wiesz, jak sieczlowiek zapatrzy to zre co mu wpadnie w reke :)
> A znasz przepis na "teściową"? ;-)))
Jasne, ale najpierw trzeba powiesic w przewiewnym miejscu, zeby skruszala.
;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |