| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-31 12:09:48
Temat: comber z baranaKupiłem w/w i zastanawiam się jak go zrobić.
Oczekuję propozycji
pozdr Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-31 13:02:11
Temat: Re: comber z baranaJezeli baran byl stary to najlepiej go uprzednio zamarynowac by pozbawiac go
zapachu. Z combra wychodza swietnie szaszlyki.
Marynata powinna byc kwastakowata. moze byc z czerwonego wytrawnego wina,
nadaje sie w zasadzie kazde z wyjatkiem beltow. moze byc nawet sofia. do
marynaty nalezy dac duzo cebuli i czosnku, ziele angielskie, listek laurowy,
vegete, pieprz ostra i slodka papyke, czaber i rozmaryn. Najlepiij jak baran
sobie polezy w tym przynajmniej dobe. Potem nadziac mieso na szpadki
(zasadniczo do prawdziwego szaszlyka nie daje sie juz na szpadki cebuli
jesli byla w zalewie) naprzemian z boczkiem lub slonika
----------
In article <9f5c6j$rmq$1@news.internetia.pl>, Aleksander Kłosiewicz
<s...@i...pl> wrote:
> Kupiłem w/w i zastanawiam się jak go zrobić.
> Oczekuję propozycji
> pozdr Alex
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |