Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kalarepa...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kalarepa...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-19 06:21:06

Temat: Kalarepa...
Od: Maciej <b...@e...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Do tych co maja jej nadto, badz nie bardzo wiedza jak inaczej ja
wciagnac...
kalarepa nadziewana - za ksiazka Poszynskiego- potrawy z hiszpanskiej
tawerny..
Przepis w oryginale jest na 14sztuk, ale to drobna przesada. Zrobilem 3
i bylo dobrze.
Skladniki
3-4 kalarepki
1 jajko
pol woreczka ugotowanego ryzu
lyzeczka bulki tartej
1 lyzka masla
zielenina, garsc; pietruszka, koper szczypior, jakiekolwiek ziola (ja
dalem bazylie oregano, melise.)
1-2szklanki rosolu czy smaku warzywnego, moze byc z kostki
Wykonanie
Zoltko utrzec z maslem, dodac ubite na sztywno bialko, pózniej bulka
tarta, ryz, zielenina, sól. To jest tzw farsz
Kalarepe obieramy, wykrawamy srodki (przypominam kalarepa faszerowana),
parzymy ofiare, faszerujemy i ulozywszy w garnku zalewamy rosolem.
Gotowac do miekkosci i juz.
Wariacje:
do farszu mozna dodac sera zoltego
Potrawa nie jest za intensywna w smaku, jak to wege...
Z pozdroweniami Maciej


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-19 11:54:07

Temat: Re: Kalarepa...
Od: "Dwarazyka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Szybka wersja - byle kielbasa np z pierdonki ,zdjac oslonke, rozdziabac
widelcem + cebulka przesmazona ewentualnie dla amatorów czosnek i napelniac
K-2
Uzytkownik "Maciej" <b...@e...net.pl> napisal w wiadomosci
news:3D1022D2.7AAF43C9@enter.net.pl...
> Do tych co maja jej nadto, badz nie bardzo wiedza jak inaczej ja
> wciagnac...
> kalarepa nadziewana - za ksiazka Poszynskiego- potrawy z hiszpanskiej
> tawerny..
> Przepis w oryginale jest na 14sztuk, ale to drobna przesada. Zrobilem 3
> i bylo dobrze.
> Skladniki
> 3-4 kalarepki
> 1 jajko
> pol woreczka ugotowanego ryzu
> lyzeczka bulki tartej
> 1 lyzka masla
> zielenina, garsc; pietruszka, koper szczypior, jakiekolwiek ziola (ja
> dalem bazylie oregano, melise.)
> 1-2szklanki rosolu czy smaku warzywnego, moze byc z kostki
> Wykonanie
> Zoltko utrzec z maslem, dodac ubite na sztywno bialko, pózniej bulka
> tarta, ryz, zielenina, sól. To jest tzw farsz
> Kalarepe obieramy, wykrawamy srodki (przypominam kalarepa faszerowana),
> parzymy ofiare, faszerujemy i ulozywszy w garnku zalewamy rosolem.
> Gotowac do miekkosci i juz.
> Wariacje:
> do farszu mozna dodac sera zoltego
> Potrawa nie jest za intensywna w smaku, jak to wege...
> Z pozdroweniami Maciej
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

dzem jagodowy
cebula mloda pod beszamelem (P) (fr.)
Chlodnik bulgarski Tarator (P) (fr.)
chlebek z oliwkami
no to lecim dalej z ta cebula (P) niby smalec

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »