Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!uw.edu.pl!lubli
n.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dwarazyka" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kalarepa...
Date: Wed, 19 Jun 2002 13:54:07 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: D...@p...onet.pl@pg246.gliwice.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <aeprci$ide$1@news.onet.pl>
References: <3...@e...net.pl>
NNTP-Posting-Host: pg246.gliwice.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1024487634 18862 217.98.193.246 (19 Jun 2002 11:53:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Jun 2002 11:53:54 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:113166
Ukryj nagłówki
Szybka wersja - byle kielbasa np z pierdonki ,zdjac oslonke, rozdziabac
widelcem + cebulka przesmazona ewentualnie dla amatorów czosnek i napelniac
K-2
Uzytkownik "Maciej" <b...@e...net.pl> napisal w wiadomosci
news:3D1022D2.7AAF43C9@enter.net.pl...
> Do tych co maja jej nadto, badz nie bardzo wiedza jak inaczej ja
> wciagnac...
> kalarepa nadziewana - za ksiazka Poszynskiego- potrawy z hiszpanskiej
> tawerny..
> Przepis w oryginale jest na 14sztuk, ale to drobna przesada. Zrobilem 3
> i bylo dobrze.
> Skladniki
> 3-4 kalarepki
> 1 jajko
> pol woreczka ugotowanego ryzu
> lyzeczka bulki tartej
> 1 lyzka masla
> zielenina, garsc; pietruszka, koper szczypior, jakiekolwiek ziola (ja
> dalem bazylie oregano, melise.)
> 1-2szklanki rosolu czy smaku warzywnego, moze byc z kostki
> Wykonanie
> Zoltko utrzec z maslem, dodac ubite na sztywno bialko, pózniej bulka
> tarta, ryz, zielenina, sól. To jest tzw farsz
> Kalarepe obieramy, wykrawamy srodki (przypominam kalarepa faszerowana),
> parzymy ofiare, faszerujemy i ulozywszy w garnku zalewamy rosolem.
> Gotowac do miekkosci i juz.
> Wariacje:
> do farszu mozna dodac sera zoltego
> Potrawa nie jest za intensywna w smaku, jak to wege...
> Z pozdroweniami Maciej
>
>
|