Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kalmary ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kalmary ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-25 11:17:22

Temat: Kalmary ?
Od: "marek" <l...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam panie

jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,


Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-25 14:53:06

Temat: Re: Kalmary ?
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "marek" <l...@g...pl> napisał w wiadomości
news:3c7a1e1b@news.vogel.pl...
> Witam panie
>
> jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,
>
>
> Marek
Kalmary (ktorycvh nie lubie zreszta) ,pzna zrobic tak jak flaki lub - choc
to upierdliwe - kazdy kawalek panierowac i smazyc....kiedys to uwielbialam,
ale cos mi to uwielbienie minelo...
Kaska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-25 15:49:20

Temat: Re: Kalmary ?
Od: "Marzena" <x...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie
Ja przygotowuje panierke: rozbeltane jajka + maka+ bulka tarta+przyprwy.
Proporcje na oko, ciasto musi byc nie za geste, ale uwaga gestnieje po
chwili, gdyz bulta tarta pochlania z czasem witgoc. Nastepnie wrzucam do tej
papki po kilkanascie pierscieni i widelcem mieszam aby oblozyly sie ciastem
i smaze na glebokim oleju lub we frytkownicy.
Smacznego
Marzena


marek <l...@g...pl> wrote in message news:3c7a1e1b@news.vogel.pl...
> Witam panie
>
> jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,
>
>
> Marek
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-26 11:20:20

Temat: Re: Kalmary ?
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "marek" <l...@g...pl> napisał w wiadomości
news:3c7a1e1b@news.vogel.pl...
> Witam panie
>
> jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,
>
>
> Marek
>
> 1 kg kalmarow, 3/4 szkl oliwy, garść migdałów, 4 ł rodzynek, 2ł
soli, pieprz,1/2szkl białego wina, 1/3l soku pomidorowego, natka,
duża cebula.
Natrzeć solą kalmary, po godzinie wypłukać i osuszyć.Rozgrzać
połowę oliwy,
wrzucić cebulę, poddusić, dodać ryż, posiekane migdały, rodzynki
garść natki pietruszki soli i pieprzu do smaku, poddusić wrzystko
razem 10 minut, nadziać kalmary luźno(bo ryż spęcznieje, zapiąć
wykałaczką. Obsmażyć kalmary w głębokim rondlu, podlać winem i
sokiem pomidorowym posolić i dusić na wolnym
ogniu aż zmięknie.
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ponownie ptysie
Kiełbasa polska
białka :-(
Re: Ciasto kruche - oczywiscie
[OT] W sprawie Felicji czyli Kasi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »