« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-25 11:17:22
Temat: Kalmary ?Witam panie
jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-25 14:53:06
Temat: Re: Kalmary ?
Użytkownik "marek" <l...@g...pl> napisał w wiadomości
news:3c7a1e1b@news.vogel.pl...
> Witam panie
>
> jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,
>
>
> Marek
Kalmary (ktorycvh nie lubie zreszta) ,pzna zrobic tak jak flaki lub - choc
to upierdliwe - kazdy kawalek panierowac i smazyc....kiedys to uwielbialam,
ale cos mi to uwielbienie minelo...
Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-25 15:49:20
Temat: Re: Kalmary ?Witajcie
Ja przygotowuje panierke: rozbeltane jajka + maka+ bulka tarta+przyprwy.
Proporcje na oko, ciasto musi byc nie za geste, ale uwaga gestnieje po
chwili, gdyz bulta tarta pochlania z czasem witgoc. Nastepnie wrzucam do tej
papki po kilkanascie pierscieni i widelcem mieszam aby oblozyly sie ciastem
i smaze na glebokim oleju lub we frytkownicy.
Smacznego
Marzena
marek <l...@g...pl> wrote in message news:3c7a1e1b@news.vogel.pl...
> Witam panie
>
> jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,
>
>
> Marek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-26 11:20:20
Temat: Re: Kalmary ?
Użytkownik "marek" <l...@g...pl> napisał w wiadomości
news:3c7a1e1b@news.vogel.pl...
> Witam panie
>
> jak przyrządzić samacznie mrożone kalmary,
>
>
> Marek
>
> 1 kg kalmarow, 3/4 szkl oliwy, garść migdałów, 4 ł rodzynek, 2ł
soli, pieprz,1/2szkl białego wina, 1/3l soku pomidorowego, natka,
duża cebula.
Natrzeć solą kalmary, po godzinie wypłukać i osuszyć.Rozgrzać
połowę oliwy,
wrzucić cebulę, poddusić, dodać ryż, posiekane migdały, rodzynki
garść natki pietruszki soli i pieprzu do smaku, poddusić wrzystko
razem 10 minut, nadziać kalmary luźno(bo ryż spęcznieje, zapiąć
wykałaczką. Obsmażyć kalmary w głębokim rondlu, podlać winem i
sokiem pomidorowym posolić i dusić na wolnym
ogniu aż zmięknie.
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |