| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-18 16:55:31
Temat: Kebab
Hej ! Czy można zrobić w domowej kuchni kebaba ? Jezeli tak to zdradzcie
przepis.
Pozdrawiam, William
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-18 18:41:36
Temat: Re: Kebab> Hej ! Czy można zrobić w domowej kuchni kebaba ? Jezeli tak to
zdradzcie
> przepis.
To jakby ktos wiedzial to ja poprosze jeszcze FALAFEL!
Homer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-18 19:01:28
Temat: Re: KebabHomer Hustawka wrote:
>> Hej ! Czy można zrobić w domowej kuchni kebaba ? Jezeli tak to
> zdradzcie
>> przepis.
>
>
> To jakby ktos wiedzial to ja poprosze jeszcze FALAFEL!
poszukaj w starociach. Kiedyś pisałem, w ramach przepisów kuchni arabskiej.
Niestety nie mam kopii, ale mogę wstukać jeszcze raz, ale dopiero jutro.
Już możesz poszukać ciecierzycy i zielonej kolendry.
Co do kebaba, to trudno zrobić dokładnie, jak w kebabiarni, bo tam na
rożnie są przekładane płaty mięsa, mielonki i tłuszczu. Gdzieś był przepis
(chyba też tu na liście), ale chyba proporcje na 20kg ;-) Możesz zrobić
jednak tak:
<słup>
kup gotowy gyros i usmaż
</słup>
reszta już prosta ;-))
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |