« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-13 18:24:08
Temat: Kiszka wieprzowa wątrobiana - przepis z 1800 rokuOczyść pięknie i wyszlamuy kiszki wieprzowe, pokray w kawałki na długość
jak sam chcesz, zrób do nich nadzienie, weź wątróbkę wieprzową, usiekany,
osól, opieprz, wsyp angielskiego ziela tłuczonego, goździków, przyday
trochę kaszy tatarczaney, wley tłustości wieprzowey lub słoniny topioney,
wymieszay to siekanie dobrze, nałóż kiszki i gotuy ie potym w kotle lub
saganie, ugotowane przestudzisz, potym dasz pieczone na rożnie.
Robi się także inna zaprawa, to jest....
Ale to juz dla amatorów [smakoszy].
Na dzisiaj wystarczy.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |