« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-01-29 10:46:21
Temat: Kiszona czerwona kapusta - i co dalej ???Żona kupiła na surówkę kiszoną czerwoną kapustę.
Chętnie zrobię taką surówkę, tylko nie za bardzo wiem jak i co ???
Tzn nie wiemjak ją obrobić, żeby była zjadliwa, bo na razie jest tragicznie
twarda, więc pokrojenie jej i doprawienie tak jak kiszonej zwykłej odpada.
Co jej zrobić żeby była bardziej przyjazna ???
--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 9286991
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://skocz.pl/plfoto | http://prawy.blox.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-01-30 10:00:09
Temat: Re: Kiszona czerwona kapusta - i co dalej ???
Użytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:1gz7fnxorizkp$.36bha1ml1r97$.dlg@40tude.net...
> Żona kupiła na surówkę kiszoną czerwoną kapustę.
> Chętnie zrobię taką surówkę, tylko nie za bardzo wiem jak i co ???
> Tzn nie wiemjak ją obrobić, żeby była zjadliwa, bo na razie jest
tragicznie
> twarda, więc pokrojenie jej i doprawienie tak jak kiszonej zwykłej odpada.
> Co jej zrobić żeby była bardziej przyjazna ???
>
>
No właśnie sie po to kisi zeby miekka była....
normalnie czerwona trzeba obgotowac albo zrobic regularna modro kapuste...
kiszenie zmiękcza czerwona kapuste..
a dalej to tak samo jak z biała...marchewka tarta cebulka jabłko tarte
olej...
niektórzy sypia cukier i daja smietane...
a skoro ta "kiszona" nie jest miekka to chyba kwasiarz ocet zastosował...
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |