Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Faworki. Czemu nie chrupiące?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Faworki. Czemu nie chrupiące?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 26


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-01-27 18:20:33

Temat: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Gosia" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kurczę, właśnie zrobiliśmy faworki wg przepisu z książki. Są prawie dobre,
tylko nie są takie chrupiące, jak powinny być. Czemu???

Gocha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-01-27 18:23:48

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Sylvja" <s...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:drdo7k$jct$1@news.onet.pl...
> Kurczę, właśnie zrobiliśmy faworki wg przepisu z książki. Są prawie dobre,
> tylko nie są takie chrupiące, jak powinny być. Czemu???

Może za grubo rozwałkowałaś ciasto?
BTW co masz w przepisie?

Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-01-27 18:25:11

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Gosia napisał(a):
> Kurczę, właśnie zrobiliśmy faworki wg przepisu z książki. Są prawie dobre,
> tylko nie są takie chrupiące, jak powinny być. Czemu???
>
> Gocha
>
>
a alkohol w ciescie byl ???
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-01-27 18:30:43

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Gosia" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie no, cieniutko.

Mam mąkę (2 szkl.), żółtka (5), śmietanę (3-4 łyżki), proszek, spirytus,
szczypta soli.




Użytkownik "Sylvja" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
news:drdog9$kc0$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Gosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:drdo7k$jct$1@news.onet.pl...
>> Kurczę, właśnie zrobiliśmy faworki wg przepisu z książki. Są prawie
>> dobre, tylko nie są takie chrupiące, jak powinny być. Czemu???
>
> Może za grubo rozwałkowałaś ciasto?
> BTW co masz w przepisie?
>
> Sylwia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-01-27 18:31:01

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Sylvja" <s...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:drdol9$nq6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Gosia napisał(a):
>> Kurczę, właśnie zrobiliśmy faworki wg przepisu z książki. Są prawie
>> dobre, tylko nie są takie chrupiące, jak powinny być. Czemu???
>>
>> Gocha
> a alkohol w ciescie byl ???
> Mars

tez miałam o to zapytać, ale po chwili zastanowienia
stwierdziłam, ze w książce kucharskiej przepis to na pewno
z alkoholem podali ;-)

Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-01-27 18:31:13

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Gosia" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> a alkohol w ciescie byl ???
> Mars

Było troszkę.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-01-27 18:36:05

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Sylvja" <s...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:drdoqo$lcv$1@news.onet.pl...
> Nie no, cieniutko.
>
> Mam mąkę (2 szkl.), żółtka (5), śmietanę (3-4 łyżki), proszek, spirytus,
> szczypta soli.

no tez mam mniej więcej takie proporcje
tylko ze bez proszku

Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-01-27 18:37:57

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Sylvja" <s...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:drdorj$lgo$1@news.onet.pl...
>
>> a alkohol w ciescie byl ???
>> Mars
>
> Było troszkę.

ja daje 10 ml (tj. ok. 1 łyżka stołowa)

Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-01-27 18:40:18

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Gosia" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>>> a alkohol w ciescie byl ???
>>> Mars
>>
>> Było troszkę.
>
> ja daje 10 ml (tj. ok. 1 łyżka stołowa)
>
> Sylwia
>

No właśnie gdzieś tyle.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-01-27 18:40:54

Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Gosia" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sylvja" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
news:drdpal$n83$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Gosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:drdoqo$lcv$1@news.onet.pl...
>> Nie no, cieniutko.
>>
>> Mam mąkę (2 szkl.), żółtka (5), śmietanę (3-4 łyżki), proszek, spirytus,
>> szczypta soli.
>
> no tez mam mniej więcej takie proporcje
> tylko ze bez proszku
>
> Sylwia

Może rzeczywiście to ten proszek... ale w książce był przecież.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

podwieczorek dla dwulatka-help
Re: podwieczorek dla dwulatka-help
Jakie formy dobre do pieczenia ciasta?
Spaghetti - moje eksperymenty:)
krups xp 2000

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »