Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiszone buraki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kiszone buraki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-10-03 00:25:41

Temat: Re: Kiszone buraki
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 1 Oct 2005 23:19:56 +0200, "maf" <m...@a...alpha.pl>
wrote:

>
>"panta_rei" <j...@c...znajdzie> wrote in message
>news:slrn.pl.djtt86.m4e.jak_jakas@chce-to.znajdzie.
..
>> Witam
>>
>> Ludzie kochani... powariowaliście czy co, trolla karmicie!!! i to jakim
>> mięskiem :))
>>
>> Tak na poważnie to mam pytanie, mam ochotę zakisić buraki czerwone, ale
>> moja połowica zaszczepiła we mnie wątpliwość :/ jakie buraki kisić?
>> surowe czy gotowane?? bo ja to bym surowe kisił, żona upiera się przy
>> gotowanych, wiec zgłupiałem :/
>>
>Witam
>Zakwas z burakow na barszcz /zrodlo Leksykon sztuki kulinarnej/
>-przyrzadza sie z burakow cwiklowych, oczyszczonych,umytych, obranych ze
>skorki, pokrajanych w krazki grubosci 0,5 cm. Rozdrobnione buraki najlepiej
>wlozyc do wyparzonego kamiennego garnka, przekladajac obranym i pokrajanym
>czosnkiem.

Z tym przekladaniem to ja bym nie przesadzal - troche czosnku dac
mozna ale nadmiar uniemozliwi jakakolwiek fermentacje - w tym mlekowa.
W koncu czosnek jest jednym z najsilniejszych srodkow
bakteriobojczych, silniejsz sa w zasadzie chyba tylko antybiotyki...

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zupa rybna...?
Czy zwierzożerstwo to nekrofilia ?
Pita Grecka ?
[spam] Nowości w sklepie mieszanki.pl
jakie to jablka?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »