| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-08 10:05:45
Temat: Kombu - ratunku PLIZPytanie do wielbicieli kuchni Wschodniej (szeroko rozumianej)
Kombu - CO TO MOŻE BYĆ ???
Tłumaczę tekścik z lekka kulinarny (z hiszpańskiego zresztą) i nigdzie tego
nie mogę znaleźć, nie jest to napewno słowo hiszpańskie, a podobno jest to
jakaś mieszanka używana w kuchni wschodniej. Może Wam się z czymś kojarzy?
help help!
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-08 10:25:56
Temat: Re: Kombu - ratunku PLIZmi sie to kojarzy z combo-box'em ale nie sadze, zeby to o to chodzilo ;-)
sorry, takie zboczenie zawodowe...
Ana wrote:
> Pytanie do wielbicieli kuchni Wschodniej (szeroko rozumianej)
> Kombu - CO TO MOŻE BYĆ ???
> Tłumaczę tekścik z lekka kulinarny (z hiszpańskiego zresztą) i nigdzie tego
> nie mogę znaleźć, nie jest to napewno słowo hiszpańskie, a podobno jest to
> jakaś mieszanka używana w kuchni wschodniej. Może Wam się z czymś kojarzy?
> help help!
>
> --
> Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-08 15:40:00
Temat: Re: Kombu - ratunku PLIZAna wrote:
>
> Pytanie do wielbicieli kuchni Wschodniej (szeroko rozumianej)
> Kombu - CO TO MOŻE BYĆ ???
> Tłumaczę tekścik z lekka kulinarny (z hiszpańskiego zresztą) i nigdzie tego
> nie mogę znaleźć, nie jest to napewno słowo hiszpańskie, a podobno jest to
> jakaś mieszanka używana w kuchni wschodniej. Może Wam się z czymś kojarzy?
> help help!
>
kombu to rodzaj glonu uzywany w kuchni japonskiej - wg:
http://www.proszynski.pl/kuchnia/1998/marzec/zaprosi
li/zaprosili.htm
Pozdrowienia
Kasia
> --
> Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-08 17:01:08
Temat: Odp: Kombu - ratunku PLIZ
Ana zapytala:
> Kombu - CO TO MOŻE BYĆ ???
Jest to glon, czyli warzywo morskie. Zwany rowniez listownica (laminaria);
jest na szeroka skale uprawiany w Japonii. Stosowany glownie do zup, dobry
na wywary. Mozna jesc na surowo lub gotowane, ma slodkawy smak.
A co robisz z kombu?
zaciekawiona Ula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-09 07:32:51
Temat: Re: Kombu - ratunku PLIZ
Użytkownik Zalewscy <j...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ojQ%4.14992$q...@n...tpnet.pl...
>
> Ana zapytala:
> > Kombu - CO TO MOŻE BYĆ ???
>
> Jest to glon, czyli warzywo morskie. Zwany rowniez listownica (laminaria);
> jest na szeroka skale uprawiany w Japonii. Stosowany glownie do zup, dobry
> na wywary. Mozna jesc na surowo lub gotowane, ma slodkawy smak.
> A co robisz z kombu?
> zaciekawiona Ula
>
Miałam to słowo w tłumaczeniu i nigdzie nie mogłam go znaleźć. Dzięki
wielkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-09 07:33:23
Temat: Re: Kombu - ratunku PLIZUżytkownik Katarzyna Brzezinska <k...@r...bci.krakow.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@r...bci.krakow.pl...
> Ana wrote:
> >
> > Pytanie do wielbicieli kuchni Wschodniej (szeroko rozumianej)
> > Kombu - CO TO MOŻE BYĆ ???
> > Tłumaczę tekścik z lekka kulinarny (z hiszpańskiego zresztą) i nigdzie
tego
> > nie mogę znaleźć, nie jest to napewno słowo hiszpańskie, a podobno jest
to
> > jakaś mieszanka używana w kuchni wschodniej. Może Wam się z czymś
kojarzy?
> > help help!
> >
>
> kombu to rodzaj glonu uzywany w kuchni japonskiej - wg:
> http://www.proszynski.pl/kuchnia/1998/marzec/zaprosi
li/zaprosili.htm
>
> Pozdrowienia
> Kasia
>
Dzięki !!!
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |