« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-09 08:52:00
Temat: Koper włoskiProszę o przepisy.
Z góry dziękuję.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-10 14:34:14
Temat: Re: Koper włoski> Proszę o przepisy.
> Z góry dziękuję.
>
> Koper włoski faszerowany
4 średnie kopry, oczyszczone ze zwiędłych liści i przekrojone na pół wzdłurz i
z wypatroszonym „sercem” ugotować w osolonej wodzie. W łyżce masła
przesmażyć 1
eszalotkę drobno posiekaną, 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie paski.
Przysypać to łyżką mąki, doprawić majerankiem, solą, pieprzem i 2 łyżkami
koniaku. Dodać 100 g kwaśnej śmietanki i 50 g parmezanu. Farszem nadziać
połówki kopru, posypać jeszcze z wierzchu parmezanem i wstawić do piekarnika
(220°) na ok. 15 min.
Pozdrawiam
Kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |