Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Koper włoski

Grupy

Szukaj w grupach

 

Koper włoski

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-09 08:52:00

Temat: Koper włoski
Od: "G" <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Proszę o przepisy.
Z góry dziękuję.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-10 14:34:14

Temat: Re: Koper włoski
Od: <n...@m...ch> szukaj wiadomości tego autora

> Proszę o przepisy.
> Z góry dziękuję.
>
> Koper włoski faszerowany
4 średnie kopry, oczyszczone ze zwiędłych liści i przekrojone na pół wzdłurz i
z wypatroszonym &#8222;sercem&#8221; ugotować w osolonej wodzie. W łyżce masła
przesmażyć 1
eszalotkę drobno posiekaną, 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie paski.
Przysypać to łyżką mąki, doprawić majerankiem, solą, pieprzem i 2 łyżkami
koniaku. Dodać 100 g kwaśnej śmietanki i 50 g parmezanu. Farszem nadziać
połówki kopru, posypać jeszcze z wierzchu parmezanem i wstawić do piekarnika
(220°) na ok. 15 min.

Pozdrawiam
Kalina


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciastka do kawy
baba ponczowa
Prosię z rożna, szukam przepisu.
Ariston
Sernik wykwintny na specjalne okazje:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »