| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-18 14:24:11
Temat: Kopytka inaczejUświadomcie mnie, jeśli odkryłam Amerykę. Zrobiłam dziś coś takiego - z
ciasta kopytkowego (ugotowane ziemniaki z odrobiną sera bialego i
szczypiorku - proporcje na oko) zrobiłam kluski i zamiast je gotować,
usmażyłam na złoto na głębokim oleju. Wyszła pychotka, nie mogę się od
tych kluseczek oderwać, a i moje dziecko, które żadnych kluch nie jada,
te zajada :-). Polecam.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-18 14:31:27
Temat: Re: Kopytka inaczejUżytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> Uświadomcie mnie, jeśli odkryłam Amerykę. Zrobiłam dziś coś takiego - z
> ciasta kopytkowego (ugotowane ziemniaki z odrobiną sera bialego i
> szczypiorku - proporcje na oko) zrobiłam kluski i zamiast je gotować,
> usmażyłam na złoto na głębokim oleju.
Wprawdzie nie odkrylas Ameryki, ale najwazniejsze, ze chcesz sie podzielic z
innymi swoim "odkrytym patentem" :)
W ten sam sposob czyli usmazyc bez gotowania mozesz takze kluski slaskie.
Oczywiscie ksztalty nie musza byc "kluskowate".
--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-18 14:46:13
Temat: Re: Kopytka inaczejIwona_s wrote:
> Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
>
>
>>Uświadomcie mnie, jeśli odkryłam Amerykę. Zrobiłam dziś coś takiego - z
>>ciasta kopytkowego (ugotowane ziemniaki z odrobiną sera bialego i
>>szczypiorku - proporcje na oko) zrobiłam kluski i zamiast je gotować,
>>usmażyłam na złoto na głębokim oleju.
>
>
> Wprawdzie nie odkrylas Ameryki, ale najwazniejsze, ze chcesz sie podzielic z
> innymi swoim "odkrytym patentem" :)
> W ten sam sposob czyli usmazyc bez gotowania mozesz takze kluski slaskie.
> Oczywiscie ksztalty nie musza byc "kluskowate".
ale te polskie śląskie, nie te śląskie śląskie z surowymi i gotowanymi
ziemniakami pół na pół.
Te można fajnie smażyć po gotowaniu. Panierować plasterki gotowanych
kluch i smażyć na gęsim smalcu. Polecam!
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-18 14:54:28
Temat: Re: Kopytka inaczejUżytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
> ale te polskie śląskie, nie te śląskie śląskie z surowymi i gotowanymi
> ziemniakami pół na pół.
Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.
> Te można fajnie smażyć po gotowaniu. Panierować plasterki gotowanych kluch
> i smażyć na gęsim smalcu.
Zgadza sie. Tez. Chociaz na gesim nie smazylam.
--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-18 16:40:12
Temat: Re: Kopytka inaczejIwona_s wrote:
>>ale te polskie śląskie, nie te śląskie śląskie z surowymi i gotowanymi
>>ziemniakami pół na pół.
>
>
> Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.
no to te polskie śląskie. Muszę uważać z terminologią, bo u nas śląskie
były pół na pół.
>>Te można fajnie smażyć po gotowaniu. Panierować plasterki gotowanych kluch
>>i smażyć na gęsim smalcu.
>
>
> Zgadza sie. Tez. Chociaz na gesim nie smazylam.
spróbuj, świetne są.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-19 05:35:41
Temat: Re: Kopytka inaczej
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:d40ntq$p6n$02$4@news.t-online.com...
> > Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.
> no to te polskie śląskie. Muszę uważać z terminologią, bo u nas śląskie
> były pół na pół.
"U nas" gdzie? Bo śledzę wątek i brzmi to trochę zagadkowo :-)
> Waldek
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-19 07:11:33
Temat: Re: Kopytka inaczejGocha wrote:
> Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
> wiadomości news:d40ntq$p6n$02$4@news.t-online.com...
>
>>>Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.
>>
>>no to te polskie śląskie. Muszę uważać z terminologią, bo u nas śląskie
>>były pół na pół.
>
> "U nas" gdzie? Bo śledzę wątek i brzmi to trochę zagadkowo :-)
w Opolu.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |