Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kopytka inaczej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kopytka inaczej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-18 14:24:11

Temat: Kopytka inaczej
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Uświadomcie mnie, jeśli odkryłam Amerykę. Zrobiłam dziś coś takiego - z
ciasta kopytkowego (ugotowane ziemniaki z odrobiną sera bialego i
szczypiorku - proporcje na oko) zrobiłam kluski i zamiast je gotować,
usmażyłam na złoto na głębokim oleju. Wyszła pychotka, nie mogę się od
tych kluseczek oderwać, a i moje dziecko, które żadnych kluch nie jada,
te zajada :-). Polecam.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-18 14:31:27

Temat: Re: Kopytka inaczej
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości

> Uświadomcie mnie, jeśli odkryłam Amerykę. Zrobiłam dziś coś takiego - z
> ciasta kopytkowego (ugotowane ziemniaki z odrobiną sera bialego i
> szczypiorku - proporcje na oko) zrobiłam kluski i zamiast je gotować,
> usmażyłam na złoto na głębokim oleju.

Wprawdzie nie odkrylas Ameryki, ale najwazniejsze, ze chcesz sie podzielic z
innymi swoim "odkrytym patentem" :)
W ten sam sposob czyli usmazyc bez gotowania mozesz takze kluski slaskie.
Oczywiscie ksztalty nie musza byc "kluskowate".

--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-18 14:46:13

Temat: Re: Kopytka inaczej
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

Iwona_s wrote:
> Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
>
>
>>Uświadomcie mnie, jeśli odkryłam Amerykę. Zrobiłam dziś coś takiego - z
>>ciasta kopytkowego (ugotowane ziemniaki z odrobiną sera bialego i
>>szczypiorku - proporcje na oko) zrobiłam kluski i zamiast je gotować,
>>usmażyłam na złoto na głębokim oleju.
>
>
> Wprawdzie nie odkrylas Ameryki, ale najwazniejsze, ze chcesz sie podzielic z
> innymi swoim "odkrytym patentem" :)
> W ten sam sposob czyli usmazyc bez gotowania mozesz takze kluski slaskie.
> Oczywiscie ksztalty nie musza byc "kluskowate".

ale te polskie śląskie, nie te śląskie śląskie z surowymi i gotowanymi
ziemniakami pół na pół.

Te można fajnie smażyć po gotowaniu. Panierować plasterki gotowanych
kluch i smażyć na gęsim smalcu. Polecam!

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-18 14:54:28

Temat: Re: Kopytka inaczej
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości

> ale te polskie śląskie, nie te śląskie śląskie z surowymi i gotowanymi
> ziemniakami pół na pół.

Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.

> Te można fajnie smażyć po gotowaniu. Panierować plasterki gotowanych kluch
> i smażyć na gęsim smalcu.

Zgadza sie. Tez. Chociaz na gesim nie smazylam.

--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-18 16:40:12

Temat: Re: Kopytka inaczej
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Iwona_s wrote:

>>ale te polskie śląskie, nie te śląskie śląskie z surowymi i gotowanymi
>>ziemniakami pół na pół.
>
>
> Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.
no to te polskie śląskie. Muszę uważać z terminologią, bo u nas śląskie
były pół na pół.


>>Te można fajnie smażyć po gotowaniu. Panierować plasterki gotowanych kluch
>>i smażyć na gęsim smalcu.
>
>
> Zgadza sie. Tez. Chociaz na gesim nie smazylam.

spróbuj, świetne są.


Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-19 05:35:41

Temat: Re: Kopytka inaczej
Od: "Gocha" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:d40ntq$p6n$02$4@news.t-online.com...
> > Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.
> no to te polskie śląskie. Muszę uważać z terminologią, bo u nas śląskie
> były pół na pół.
"U nas" gdzie? Bo śledzę wątek i brzmi to trochę zagadkowo :-)
> Waldek
Gocha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-19 07:11:33

Temat: Re: Kopytka inaczej
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

Gocha wrote:
> Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
> wiadomości news:d40ntq$p6n$02$4@news.t-online.com...
>
>>>Mialam na mysli te z ziemniakow gotowanych i maki ziemniaczanej.
>>
>>no to te polskie śląskie. Muszę uważać z terminologią, bo u nas śląskie
>>były pół na pół.
>
> "U nas" gdzie? Bo śledzę wątek i brzmi to trochę zagadkowo :-)

w Opolu.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

maszynka do miesa
zakup kuchenki przez internet pilne
zielony, zielony pieprz.
Co wczoraj zrobiłem?
Ksiazki kucharskie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »