| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-03-23 14:25:03
Temat: Re: Kostka rybna
"yuras" <p...@o...eu> wrote in message news:eu0ng9$361$1@news.onet.pl...
I jeszcze to:
http://www.masala.com.pl/index.php?p303,chisaimiso-s
hiro-marukome
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-03-23 14:31:26
Temat: Re: Kostka rybna
"yuras" <p...@o...eu> wrote in message news:eu0ng9$361$1@news.onet.pl...
A tu gotowy bulio rybny w szszetkach:
http://www.sushi-shop.pl/product_info.php?cPath=21&p
roducts_id=84&osCsid=32a83632b0236d2cf4510e3af50f10f
6
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-03-23 14:59:53
Temat: Re: Kostka rybnaUżytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eu0ioi$q7j$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> PS. Bez papryki i pomidorów lepsze. Po cholere wszędzie wrzucac pomidory
>> i
>> paprykę?
>
> Jadłeś? Zresztą - degustibus non disputandum.
Personalnie nie przepadam za papryką :) (poza paprykarzem i leczo i paroma
innymi daniami) a zatem masz racje - gusta :)
DJD
PS. Kostki rosołowej rybnej jeszcze nie użyłem ani razu... Leżą sobie i
czekają na lepsze (czytaj: gorsze) czasy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2007-03-23 15:21:54
Temat: Re: Kostka rybna
"Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote in message
news:eu0q1c$ck9$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eu0ioi$q7j$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> >> PS. Bez papryki i pomidorów lepsze. Po cholere wszędzie wrzucac
pomidory
> >> i
> >> paprykę?
> >
> > Jadłeś? Zresztą - degustibus non disputandum.
>
> Personalnie nie przepadam za papryką :) (poza paprykarzem i leczo i paroma
> innymi daniami) a zatem masz racje - gusta :)
>
> DJD
>
> PS. Kostki rosołowej rybnej jeszcze nie użyłem ani razu... Leżą sobie i
> czekają na lepsze (czytaj: gorsze) czasy.
Dlatego śmieję się gdy ktoś stawia sprawę na ostrzu kuchennego noża - nawet
z tych samych produktów nie otrzyma się na drugi raz tego samego smaku...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2007-03-24 06:34:50
Temat: Re: Kostka rybna> Kto widzial u siebie w sklepie taki rarytas ?
No niestety nie widzialem.
Sam jestem zwolennikem zupek rybnych i taka "kostkie"- wywar robie
sam.Szkielet i "leb" z lososia do tego wloszczyzna.Nie ma leprzej "kostki".
A tak pol zartem przypomnial mi sie pewny film...nie pamietam tytulu.
Przychodzi babcia do wnuczka .Wklada mala tabletkie do mikrofali i po kilku
sekundach wyciaga picce wielkosci kapelusza "meksykanskiego"-bo wiekszego
nie znam.(oczywiscie kapelusza).
Stanislaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2007-03-24 07:44:04
Temat: Re: Kostka rybna> Kto widzial u siebie w sklepie taki rarytas ?
Ja też nie widziałam, ale myślę, ze można sobie małym kosztem zrobic takie
morożone kostki. Magda Bassett kiedyś podawała jak zrobić takie kostki
drobiowe - j je robię i są rewelacyjne.
Zwyczajnie gotujesz mięso (albo w tym wypadku rybę) z warzywami. Po
ugotowaniu odcedzasz i płyn odparowujesz tak długo aż uzyskasz 1/3
pierwotnej ilości. Wlewasz to do woreczków do lodu albo innych foremek i
zamrażasz. Takie kostki mozesz potem używać zamiast kostek gotowych suchych.
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2007-03-29 20:30:20
Temat: Re: Kostka rybna
Użytkownik "yuras" <p...@o...eu> napisał w wiadomości
news:etuo1c$t1d$1@news.onet.pl...
> Kto widzial u siebie w sklepie taki rarytas ?
>
W Polsce nie, ale przywiozłam zapas ze Szwecji. Tam Knorrowi się opłaca a u
nas? A jeszcze wcześniej przywiozłam z Budapesztu kostkę Maggi Halaszle...
Kalisima
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |