Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kotlety sojowe .

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kotlety sojowe .

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-28 18:04:45

Temat: Kotlety sojowe .
Od: "Art" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam .
Co zrobic zeby podczas smazenia nie pily tyle tluszczu .?

Artek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-28 19:19:00

Temat: Re: Kotlety sojowe .
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Art wrote:

> Witam .
> Co zrobic zeby podczas smazenia nie pily tyle tluszczu .?
>
> Artek
Z tego co przeczytałem w książce Herve Thisa 'Kuchnia i nauka' oraz z mojego
skromnego doświadczenia ogólna zasada jest taka, żeby wrzucać produkty do
smażenia na bardzo rozgrzany olej. Wtedy olej utworzy na powierzchni
fryturę i nie zdąży wniknąć do środka. Poza tym, lepiej, żeby Twoje kotlety
nie był? zbyt wilgotne, bo to oziembia rozgrzany olej.
Spróbuj ;-)

Pozdrawiam,

Nik


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-29 10:27:57

Temat: Re: Kotlety sojowe .
Od: G...@U...onet.pl (Grzegorz Janoszka) szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 28 Oct 2002 19:04:45 +0100 I had a dream that Art <a...@w...pl> wrote:
>Witam .
>Co zrobic zeby podczas smazenia nie pily tyle tluszczu .?

A smażysz panierowane czy nie? Bo niepanierowane strasznie chłoną tłuszcz.
Jeśli kotlety wcześniej moczysz w czymś, to nie odciskaj ich tak mocno.

--
Grzegorz Janoszka
www.consulta.pl odpowiadając POPRAW adres

Na newsy piszę prywatnie i wyrażam swoje prywatne poglądy, które nie mają
nic wspólnego z moimi byłymi, obecnymi i przyszłymi pracodawcami.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-29 12:25:31

Temat: Re: Kotlety sojowe .
Od: "Art" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Smaze niepanierowane ( i tak je uwielbiam) ...
Jak to nie odciskac.. ? ....gdy slabo odciskalem to tluszcz pryskal...

Pozdrawiam
Artek

Użytkownik "Grzegorz Janoszka" <G...@U...onet.pl>
napisał w wiadomości
news:slrnarsold.eqj.Grzegorz.Janoszka@kier.icsr.agh.
edu.pl...
> On Mon, 28 Oct 2002 19:04:45 +0100 I had a dream that Art <a...@w...pl>
wrote:
> >Witam .
> >Co zrobic zeby podczas smazenia nie pily tyle tluszczu .?
>
> A smażysz panierowane czy nie? Bo niepanierowane strasznie chłoną tłuszcz.
> Jeśli kotlety wcześniej moczysz w czymś, to nie odciskaj ich tak mocno.
>
> --
> Grzegorz Janoszka
> www.consulta.pl odpowiadając POPRAW adres
>
> Na newsy piszę prywatnie i wyrażam swoje prywatne poglądy, które nie mają
> nic wspólnego z moimi byłymi, obecnymi i przyszłymi pracodawcami.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-29 13:18:08

Temat: Re: Kotlety sojowe .
Od: G...@U...onet.pl (Grzegorz Janoszka) szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 29 Oct 2002 13:25:31 +0100 I had a dream that Art <a...@w...pl> wrote:
>Smaze niepanierowane ( i tak je uwielbiam) ...
>Jak to nie odciskac.. ? ....gdy slabo odciskalem to tluszcz pryskal...

No odciskać, ale nie za bardzo mocno.

--
Grzegorz Janoszka
www.consulta.pl odpowiadając POPRAW adres

Na newsy piszę prywatnie i wyrażam swoje prywatne poglądy, które nie mają
nic wspólnego z moimi byłymi, obecnymi i przyszłymi pracodawcami.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kluski noname
kapusta postna [P]
pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Yellow Chickpeas?
Mniam Mniam...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »