« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-28 15:07:51
Temat: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowyChyba sie zanadto uzaleznilam od Internetu i od list dyskusyjnych.
Postanowilam wiec zagladac tu o wiele rzadziej niz bym tego chciala.
A tak powaznie, to troche sporo rzeczy zwalilo mi sie na glowe, wiec moj
pobyt na liscie zostanie powaznie okrojony.
Ale i tak bede tu zerkac, bo przypominacie mi o roznych pysznych rzeczach,
ktorych dawno nie jadlam :)
pozdrawiam bigosowo i przedswiatecznie
obkupiona w bombki Wknpim
ps.
zeby nie bylo, ze nie o jedzeniu, to co powiecie o kwasie chlebowym, o
ktorym mowil dzis w powtorce programu maklowicz?
1 kg razowca
6 litrow wody
0,15 kg cukru
sok z cytryny
1 dag drozdzy
cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-28 15:26:26
Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy>
>pozdrawiam bigosowo i przedswiatecznie
>
>obkupiona w bombki Wknpim
>
A gdzie juz sa bombki??? a duzy wybor???
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 15:30:43
Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Użytkownik wkn w wiadomości do grup dyskusyjnych
> 1 kg razowca
> 6 litrow wody
> 0,15 kg cukru
> sok z cytryny
> 1 dag drozdzy
>
> cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala :)
moze rodzynki lub sliwki suszone?:-)
anya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 16:02:19
Temat: Bombki :)) OT>obkupiona w bombki Wknpim
Wraca mi wszystkie maile do ciebie, na wszelkie mozliwe adresy.
W kazdym rzie dzieki za info o babkach.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 22:11:45
Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowyA jak dlugo sie taki kwasik trzyma, zeby byl dobry? Wszystko naraz wrzucic?
"anya" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:apjl6m$lic$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik wkn w wiadomości do grup dyskusyjnych
>
> > 1 kg razowca
> > 6 litrow wody
> > 0,15 kg cukru
> > sok z cytryny
> > 1 dag drozdzy
> >
> > cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala
:)
>
> moze rodzynki lub sliwki suszone?:-)
>
> anya
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-29 04:22:18
Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy> 1 kg razowca
> 6 litrow wody
> 0,15 kg cukru
> sok z cytryny
> 1 dag drozdzy
>
> cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala :)
>
Przepis normalny :-)) pozostaly chleb suchy trzeba pokroic na kromki (moze
byc tez bialy, ale nie bulki) i przypalic lekko w piekarniku, najmniej
aromatyczny moment w calej produkcji. Robimy to w domu we wiadrze (wystarcza
na dwa dni) i dodajemy do tego jeszcze rodzynki.
pozdrawiam
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-29 08:22:22
Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Użytkownik "skie" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:apkcme$5l2$1@news.tpi.pl...
> A jak dlugo sie taki kwasik trzyma, zeby byl dobry? Wszystko naraz
wrzucic?
> "anya" <a...@p...onet.pl> wrote in message
najpierw sie kroi razowiec na kromki i sie piecze w piekarniku, az sie
zbrazowi. Wrzuca sie toto polamane do 6 l goracej wody i zostawia az bedzie
zupelnie zimne. Woda powinna zrobic sie prawie brazowa. Potem sie to przez
gaze przecedza i wrzuca drozdze roztarte w cukrze. I chyba te rodzynki i sok
z cytryny, jesli ktos dodaje. Makielko mowil, ze kiedys sie nie dodawalo
soku z cytryny, bo razowce byly wystarczajaco kwasne, a teraz trzeba samemu
dokwaszac odrobiene. W butelczynach to ma stac ze dwie doby i mozna pic.
Jesli sie toto wleje do butelki ze starodawnym korkiem - takim jak z
oranzada za komuny, to powinno lekko puknac przy otwieraniu i malutki dymek
pojsc, hehe.
Smacznego. Jesli ktos to zrobi, to prosze o komentarz czy wyszlo.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |