Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-28 15:07:51

Temat: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Od: "wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chyba sie zanadto uzaleznilam od Internetu i od list dyskusyjnych.
Postanowilam wiec zagladac tu o wiele rzadziej niz bym tego chciala.
A tak powaznie, to troche sporo rzeczy zwalilo mi sie na glowe, wiec moj
pobyt na liscie zostanie powaznie okrojony.
Ale i tak bede tu zerkac, bo przypominacie mi o roznych pysznych rzeczach,
ktorych dawno nie jadlam :)

pozdrawiam bigosowo i przedswiatecznie

obkupiona w bombki Wknpim


ps.
zeby nie bylo, ze nie o jedzeniu, to co powiecie o kwasie chlebowym, o
ktorym mowil dzis w powtorce programu maklowicz?

1 kg razowca
6 litrow wody
0,15 kg cukru
sok z cytryny
1 dag drozdzy

cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-28 15:26:26

Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>pozdrawiam bigosowo i przedswiatecznie
>
>obkupiona w bombki Wknpim
>

A gdzie juz sa bombki??? a duzy wybor???

Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 15:30:43

Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Od: "anya" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik wkn w wiadomości do grup dyskusyjnych

> 1 kg razowca
> 6 litrow wody
> 0,15 kg cukru
> sok z cytryny
> 1 dag drozdzy
>
> cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala :)

moze rodzynki lub sliwki suszone?:-)

anya



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 16:02:19

Temat: Bombki :)) OT
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>obkupiona w bombki Wknpim

Wraca mi wszystkie maile do ciebie, na wszelkie mozliwe adresy.
W kazdym rzie dzieki za info o babkach.

Monika

--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 22:11:45

Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Od: "skie" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A jak dlugo sie taki kwasik trzyma, zeby byl dobry? Wszystko naraz wrzucic?
"anya" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:apjl6m$lic$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik wkn w wiadomości do grup dyskusyjnych
>
> > 1 kg razowca
> > 6 litrow wody
> > 0,15 kg cukru
> > sok z cytryny
> > 1 dag drozdzy
> >
> > cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala
:)
>
> moze rodzynki lub sliwki suszone?:-)
>
> anya
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-29 04:22:18

Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Od: "Irek" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> 1 kg razowca
> 6 litrow wody
> 0,15 kg cukru
> sok z cytryny
> 1 dag drozdzy
>
> cos tam jeszcze bylo? Probowal ktos? Bo chetnie bym zaeksperymentowala :)
>
Przepis normalny :-)) pozostaly chleb suchy trzeba pokroic na kromki (moze
byc tez bialy, ale nie bulki) i przypalic lekko w piekarniku, najmniej
aromatyczny moment w calej produkcji. Robimy to w domu we wiadrze (wystarcza
na dwa dni) i dodajemy do tego jeszcze rodzynki.
pozdrawiam
Irek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-29 08:22:22

Temat: Re: pojawiam sie i znikam + kwas chlebowy
Od: "wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "skie" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:apkcme$5l2$1@news.tpi.pl...
> A jak dlugo sie taki kwasik trzyma, zeby byl dobry? Wszystko naraz
wrzucic?
> "anya" <a...@p...onet.pl> wrote in message

najpierw sie kroi razowiec na kromki i sie piecze w piekarniku, az sie
zbrazowi. Wrzuca sie toto polamane do 6 l goracej wody i zostawia az bedzie
zupelnie zimne. Woda powinna zrobic sie prawie brazowa. Potem sie to przez
gaze przecedza i wrzuca drozdze roztarte w cukrze. I chyba te rodzynki i sok
z cytryny, jesli ktos dodaje. Makielko mowil, ze kiedys sie nie dodawalo
soku z cytryny, bo razowce byly wystarczajaco kwasne, a teraz trzeba samemu
dokwaszac odrobiene. W butelczynach to ma stac ze dwie doby i mozna pic.
Jesli sie toto wleje do butelki ze starodawnym korkiem - takim jak z
oranzada za komuny, to powinno lekko puknac przy otwieraniu i malutki dymek
pojsc, hehe.
Smacznego. Jesli ktos to zrobi, to prosze o komentarz czy wyszlo.

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Yellow Chickpeas?
Mniam Mniam...
Golonka w piwie -bardzo prosze o przepis
INTERNETOWY KURS BIZNESU
Kaczka po pakistansku [P]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »