Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-02 18:07:30

Temat: Re: Krem/Dekorowanie
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
[...]
> Jesli klatka sie rozpadnie w czasie produkcji (zdarza sie), podac
ciasto, jak
> jest, a kawalki karmelu pozbierac do torebki, pokruszyc za pomoca walka
czy
> tluczka, i przechowywac w szczelnym sloiku do uzycia pozniej. Takie
kawalki
> karmelowe wielkosci cukru krysztalowego mozna dodawac do ciastek zamiast
cukru,
> do kawy, do bitej smietany, do koktajli, etc.
Boże jedyny, Magdaleno ty to masz zacięcie!!!
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-02 18:24:39

Temat: Re: Krem/Dekorowanie
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Jerzy wrote:

> Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> [...]
> > Jesli klatka sie rozpadnie w czasie produkcji (zdarza sie), podac
> ciasto, jak
> > jest, a kawalki karmelu pozbierac do torebki, pokruszyc za pomoca walka
> czy
> > tluczka, i przechowywac w szczelnym sloiku do uzycia pozniej. Takie
> kawalki
> > karmelowe wielkosci cukru krysztalowego mozna dodawac do ciastek zamiast
> cukru,
> > do kawy, do bitej smietany, do koktajli, etc.
> Boże jedyny, Magdaleno ty to masz zacięcie!!!
> pozdr. Jerzy

A co, nie bawisz sie nigdy w kuchni? Ja sie bawie. Dla mnie jest to najlepszy
odstresowywacz.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-02 19:03:35

Temat: Re: Krem/Dekorowanie
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
[...]
> A co, nie bawisz sie nigdy w kuchni? Ja sie bawie. Dla mnie jest to
najlepszy
> odstresowywacz.
Bawię się, szczególnie teraz kiedy rodzina na wakacjach, ale żeby aż tak?
pozdr. Jerzy



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-02 19:57:37

Temat: Re: Krem
Od: Maja Krężel <o...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agata Solon napisała

: A wlasnie, ten z tortu ananasowego Magdy B. jest bez masla i waniliowy!

Agatko, a czy mogłabyś podesłać przepis na ten krem. Nie mam siły przeglądać
setek miliardów postów od kwietnia, a poza tym codziennie przychodzi po 300
nowych!
A krem jest mi pilnie potrzebny. Tzn. przepis. Może być na priva.
Twój też wykorzystam. Brzmi zniewalająco :)
--
Pozdrawiam
Maja


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-02 20:21:08

Temat: Re: Krem/Balon w kuchni
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Jerzy wrote:

> Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> [...]
> > A co, nie bawisz sie nigdy w kuchni? Ja sie bawie. Dla mnie jest to
> najlepszy
> > odstresowywacz.
> Bawię się, szczególnie teraz kiedy rodzina na wakacjach, ale żeby aż tak?
> pozdr. Jerzy

Az tak. Wlasnie wtedy jest straszna przyjemnosc. A robiles kiedyc ciasto
zebre? Z ciemnego i jasnego, dodawane po lyzce w czasie pieczenia? Piec
trzeba otworzyc chyba ze sto razy. Smakuje przednio.

Albo takie miseczki z koronkowych ciastek migdalowych. Te ciastka rozlewaja
sie na blasze w czasie pieczenia, bulgoczac i tworzac dziurki. Zdejmuje sie
je z blachy gdy jeszcze gorace, i zawiesza na filizance odwroconej do gory
dnem, lekko pomagajac palcami, zeby to ciastko, wielkosci malego nalesnika
utworzylo koszyczek. Po wystygnieciu jest kompletnie sztywne. Wklada sie w
nie kulki lodow czy musu czekoladowego, polewa sosem malinowym. Mniam.

Albo najfajniejsza zabawa z czekolada, ktora wlasnie mi sie przypomniala
(dzieki)

Roztopic czekolade w malej miseczce.
Nadmuchac male balony.
Maczac spody balonow do 5 cm w gore w cieplej czekoladzie (nie goracej),
stawiac te umoczone balony na blasze (wylozona posmarowanym pergaminem)
umoczonym dnem do dolu. Po wystygnieciu przebic balon szpilka. Pozostanie
czekoladowa miseczka do lodow, musu, malin, etc. Ach, ide po balony!
Magdalena Bassett


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 07:18:02

Temat: Re: Krem/Balon w kuchni
Od: "Katarzyna Mikołajczyk" <K...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3B69B62F.5611259E@west.net...
>
> Albo takie miseczki z koronkowych ciastek migdalowych. Te ciastka
rozlewaja
> sie na blasze w czasie pieczenia, bulgoczac i tworzac dziurki. Zdejmuje
sie
> je z blachy gdy jeszcze gorace, i zawiesza na filizance odwroconej do gory
> dnem, lekko pomagajac palcami, zeby to ciastko, wielkosci malego nalesnika
> utworzylo koszyczek. Po wystygnieciu jest kompletnie sztywne. Wklada sie w
> nie kulki lodow czy musu czekoladowego, polewa sosem malinowym. Mniam.

Czy można prosić o przepis na te ciastka?
Kiedyś robiłam coś podobnego, ale wychodziło coś w rodzaju cienkiego wafla.
Były do tego specjalne okrągłe maszynki przypominające gofrownice, ale bez
dziurek.

Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 07:18:40

Temat: Re: Krem/Balon w kuchni
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdeczko!
No nie! te miski czekoladowe to mnie rozbrajaja :)))) Boski pomysl :)))
Marta - corka bedzie zachwycona :)))
Cieple pozdrowionki :)
Magda

Magdalena Bassett wrote:
>Albo najfajniejsza zabawa z czekolada, ktora wlasnie mi sie przypomniala
> (dzieki)
>
> Roztopic czekolade w malej miseczce.
> Nadmuchac male balony.
> Maczac spody balonow do 5 cm w gore w cieplej czekoladzie (nie goracej),
> stawiac te umoczone balony na blasze (wylozona posmarowanym pergaminem)
> umoczonym dnem do dolu. Po wystygnieciu przebic balon szpilka. Pozostanie
> czekoladowa miseczka do lodow, musu, malin, etc. Ach, ide po balony!
> Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 08:37:47

Temat: Re: Krem/Balon w kuchni
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Magdalena Bassett wrote:


> A co, nie bawisz sie nigdy w kuchni? Ja sie bawie. Dla mnie jest to
> najlepszy
> odstresowywacz.

Magdo pod wrazeniem to za malo powiedziane-jestem..w szoku-jestes WIELKA
i juz!
myslalam ze ja sie tez bawie w kuchni ale....duuuuuzo mi jeszcze
brakuje...

PS - a przepis na tort z siateczka karmelowa podsune dziadkowi
cukiernikowi-ciekawa jestem jak mu wyjdzie :))) - ja cwaniara bede to
potem smakowac hihi :))))))
PS2 - i kupuje dzisiaj baloniki-MUSZE wypróbowac te czekoladowe miseczki
:)))))
pzdr nadal pod wrazeniem
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 08:51:58

Temat: Re: Krem/Balon w kuchni
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Az tak. Wlasnie wtedy jest straszna przyjemnosc. A robiles kiedyc ciasto
> zebre?
Nie.
> Albo takie miseczki z koronkowych ciastek migdalowych.
Nie. Poproszę o przepisy.
Już kiedyś pisałem, że ciasta robi moja żona. Może zechce się pobawić albo
ja im zrobię niespodziankę.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-03 08:52:29

Temat: Re: Krem/Balon w kuchni
Od: Maja Krężel <o...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett napisała

: Roztopic czekolade w malej miseczce.
: Nadmuchac male balony.
: Maczac spody balonow do 5 cm w gore w cieplej czekoladzie (nie goracej),
: stawiac te umoczone balony na blasze (wylozona posmarowanym pergaminem)
: umoczonym dnem do dolu. Po wystygnieciu przebic balon szpilka. Pozostanie
: czekoladowa miseczka do lodow, musu, malin, etc. Ach, ide po balony!

Magdo jesteś niesamowita!! Czytam Twoje posty jak poezję. Od zawsze pasjonowałaś
się kuchnią, czy naszło Cię to w jakimś momencie życia? Gdzie znajdujesz te
wszystkie nieziemskie pomysły, jak choćby ten z balonami?
--
Pozdrawiam pełna podziwu
Maja


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Samaczne przedwojenne ksiazki
Zupa ze swiezycg ogorkow
Re: Patisony
Gdansk gdzie zaparkowac
barszcz ukraiński

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »