| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-14 08:17:57
Temat: Re: Krem do tortu> ciach
>
> podejrzewam, ze "oni" to robia tylko z margaryny i cukru. nie wierze, ze
> wykosztowuja sie na maslo i zoltka :)
>
> kasica
> --
> "Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
> - W.Szymborska
No to bede bronic cukiernikow! Tez tak myslalam jak Ty, dopoki nie zaczelam
pracowac w gastronomii, w ciezkich latach 80...
Pracowalam w kontroli, bywalam na zapleczu i w magazynie, znalam receptury,
probowalam wyrobow. I to takich sprzed dnia kontroli (probki sanepidowskie).
Znam firme, ktora wowczas zalezna od Spolem, dzis wyrosla na jedna z
pierwszych w miescie. Wyroby zawsze miala znakomite. Jaja z jednej fermy, maslo
z jednej mleczarni, takoz smietana...
Duzo sie wowczas nauczylam i nabralam szacunku dla znakomitych fachowcow.
Kto bazowal na slynnym kremie "rusel" ( margaryna, jaja w proszku i duuuuzo
aromatu) ten nie przezyl.
Qd szczycaca sie znajomosciami wsrod tych najlepszych
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-14 17:57:00
Temat: Re: Krem do tortuOn Wed, 14 Apr 2004 09:06:13 +0200, batory <b...@w...poczta.onet.pl> wrote:
: >
: Mi się jeszcze nie zdarzyło trafić nawet w najlepszej cukierni na dobry krem
: maślany. Moja masa maślana prawie nie sprawia wrażenia tłustej. Daję tam 4
: całe jajka, 15 deko masła i 10 deko cukru + dodatki smakowe (kawa, sok z
: cytryny). Krem rzeczywiście jest pracochłonny i może nie wyjść. Ale warto.
a jak go robisz? ucierasz, miksujesz?
kasica
--
"Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
- W.Szymborska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-16 08:01:03
Temat: Re: Krem do tortu
Użytkownik "Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:slrnc7r24m.gf8.kasica@obora.slodki.domek...
> On Wed, 14 Apr 2004 09:06:13 +0200, batory
<b...@w...poczta.onet.pl> wrote:
> : >
> : Mi się jeszcze nie zdarzyło trafić nawet w najlepszej cukierni na dobry
krem
> : maślany. Moja masa maślana prawie nie sprawia wrażenia tłustej. Daję
tam 4
> : całe jajka, 15 deko masła i 10 deko cukru + dodatki smakowe (kawa, sok
z
> : cytryny). Krem rzeczywiście jest pracochłonny i może nie wyjść. Ale
warto.
>
> a jak go robisz? ucierasz, miksujesz?
>
Tu podałam tylko proporcje, parę postów wyżej podałam sposób przyrządzanai
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |