Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem do tortu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krem do tortu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-14 08:17:57

Temat: Re: Krem do tortu
Od: "Qd" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> ciach
>
> podejrzewam, ze "oni" to robia tylko z margaryny i cukru. nie wierze, ze
> wykosztowuja sie na maslo i zoltka :)
>
> kasica
> --
> "Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
> - W.Szymborska

No to bede bronic cukiernikow! Tez tak myslalam jak Ty, dopoki nie zaczelam
pracowac w gastronomii, w ciezkich latach 80...
Pracowalam w kontroli, bywalam na zapleczu i w magazynie, znalam receptury,
probowalam wyrobow. I to takich sprzed dnia kontroli (probki sanepidowskie).
Znam firme, ktora wowczas zalezna od Spolem, dzis wyrosla na jedna z
pierwszych w miescie. Wyroby zawsze miala znakomite. Jaja z jednej fermy, maslo
z jednej mleczarni, takoz smietana...

Duzo sie wowczas nauczylam i nabralam szacunku dla znakomitych fachowcow.

Kto bazowal na slynnym kremie "rusel" ( margaryna, jaja w proszku i duuuuzo
aromatu) ten nie przezyl.

Qd szczycaca sie znajomosciami wsrod tych najlepszych

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-14 17:57:00

Temat: Re: Krem do tortu
Od: Katarzyna Kulpa <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 14 Apr 2004 09:06:13 +0200, batory <b...@w...poczta.onet.pl> wrote:
: >
: Mi się jeszcze nie zdarzyło trafić nawet w najlepszej cukierni na dobry krem
: maślany. Moja masa maślana prawie nie sprawia wrażenia tłustej. Daję tam 4
: całe jajka, 15 deko masła i 10 deko cukru + dodatki smakowe (kawa, sok z
: cytryny). Krem rzeczywiście jest pracochłonny i może nie wyjść. Ale warto.

a jak go robisz? ucierasz, miksujesz?

kasica
--
"Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
- W.Szymborska

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-16 08:01:03

Temat: Re: Krem do tortu
Od: "batory" <b...@w...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:slrnc7r24m.gf8.kasica@obora.slodki.domek...
> On Wed, 14 Apr 2004 09:06:13 +0200, batory
<b...@w...poczta.onet.pl> wrote:
> : >
> : Mi się jeszcze nie zdarzyło trafić nawet w najlepszej cukierni na dobry
krem
> : maślany. Moja masa maślana prawie nie sprawia wrażenia tłustej. Daję
tam 4
> : całe jajka, 15 deko masła i 10 deko cukru + dodatki smakowe (kawa, sok
z
> : cytryny). Krem rzeczywiście jest pracochłonny i może nie wyjść. Ale
warto.
>
> a jak go robisz? ucierasz, miksujesz?
>
Tu podałam tylko proporcje, parę postów wyżej podałam sposób przyrządzanai
Pozdrówka - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: chrupicy chlebek
Co zrobić z nadmiarem wędliny?
Lody "Pascha"
canelloni
Re: sokowirowki na allegro

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »