Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem karpatkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krem karpatkowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-04 18:54:51

Temat: Krem karpatkowy
Od: "Shvagier" <S...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jest jakiś sposób na zrobienie go bez używania jakichś proszków karpatkowych i innych
świństw?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-04 19:15:04

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: "Mirka Narowska" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krem ten jest zrobiony na bazie budyniu.Wystarczy uzyc budyniu waniliowego,troche
zoltek masla i gotowe.
Jezeli budyn,bo rowniez jest z proszku ,Ci nie odpowiada,mozesz zrobic go z maki.
pozdrowionka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-04 20:47:30

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Shvagier" <S...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:bblf74$anh$1@news.atman.pl...



Jejuniu, coz to za format?! Zwykly tekst, please!!!!!!!My tu nie swietujemy
rocznicy rewolucji.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-04 20:55:20

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: "Shvagier" <S...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

thx


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-05 06:42:38

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W tej chwili nie pamiętam proporcji ale wiem, że krem robi się z mleka +
mąka ziemniaczana + mąka pszenna + cukier + wanilia + masło (margaryna)
Pozdr. - Gośka (Lublin)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-05 09:40:40

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: m...@o...pl szukaj wiadomości tego autora

krem:
budyn ugotowany z jednej szklanki mleka (okolo polowy normalnej paczki),
cukier do smaku,
cukier waniliowy,
odrobinka zapachu cytrynowego, (choc ja wole rumowy)
jedno zoltko,
pol kostki masla. (ja daje roslinne.. wychodzi lepsze z nim)

pozdrawiam
Marzena

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-05 09:46:19

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: "Shvagier" <S...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nietrudno bylo mi zauwazyc ze to to takie budyniowate, no ale wlasnie nie
wiedzialem co zrobic zeby bylo geste :).


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-05 20:06:25

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: "Chmurka" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3bf8.00001434.3edf1018@newsgate.onet.pl...
> krem:
> budyn ugotowany z jednej szklanki mleka (okolo polowy normalnej paczki),
> cukier do smaku,
> cukier waniliowy,
> odrobinka zapachu cytrynowego, (choc ja wole rumowy)
> jedno zoltko,
> pol kostki masla. (ja daje roslinne.. wychodzi lepsze z nim)
>

a masz moze jakis patent na dodawanie masla przy finiszu? bo mi to jakos nie
wychodzi :(( o ile krem jest git przed dodaniem masla to jak je dodam to
albo robi sie plynny albo grudkowaty :(( (tzn tak bylo przy 2
dotychczasowych podejsciach) i tak kombinuje ze do 3 razy sztuka... tylko
nie chce znowu czegos zepsuc. w czym tkwi sekret? :))

pozdrawiam
chmurka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-06 05:55:32

Temat: Re: Krem karpatkowy
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Chmurka" <c...@w...pl> napisała:
> > krem:
> > budyn ugotowany z jednej szklanki mleka (okolo polowy normalnej paczki),
> > cukier do smaku,
> > cukier waniliowy,
> > odrobinka zapachu cytrynowego, (choc ja wole rumowy)
> > jedno zoltko,
> > pol kostki masla. (ja daje roslinne.. wychodzi lepsze z nim)
>
> a masz moze jakis patent na dodawanie masla przy finiszu? bo mi to jakos nie
> wychodzi :(( o ile krem jest git przed dodaniem masla to jak je dodam to
> albo robi sie plynny albo grudkowaty :(( (tzn tak bylo przy 2
> dotychczasowych podejsciach) i tak kombinuje ze do 3 razy sztuka... tylko
> nie chce znowu czegos zepsuc. w czym tkwi sekret? :))

Sekret tkwi w tym, ze musisz najpierw zmiksowac maslo na krem,
a potem dodawac do niego malymi porcjami (po 1 lyzce, nie wiecej)
wystudzony budyn i miksowac dalej do powstania jednorodnej masy
kremowej.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dobra watróbka:-)
Coś smacznego z żółciaka siarkowego ?
szparagi - co z tego zrobic?
Ryż po senegalsku - szukam przepisu
Wino truskawkowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »