| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-25 09:47:45
Temat: Krysia T.Mam prosbe.Swegoczsu jak bylam w Londynie zostalam zaproszona do
restauracji ,gdzie podano baranine z sosem mietowym.Ja nie lubie baraniny ale
z tym sosem byla rzeczywiscie smakowita.
Czy masz moze przepis na angielski sos mietowy
dkb
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-25 09:58:46
Temat: Re: Krysia T.On 25 Aug 2002 11:47:45 +0200, z...@h...com wrote:
>Mam prosbe.Swegoczsu jak bylam w Londynie zostalam zaproszona do
>restauracji ,gdzie podano baranine z sosem mietowym.Ja nie lubie baraniny ale
>z tym sosem byla rzeczywiscie smakowita.
>Czy masz moze przepis na angielski sos mietowy
>dkb
ja wole galaretke, ale sos to rzecz prosta - posiekac duuuzo
mietyw miseczce wymieszac dobrej jakosci ocet cukier i sol, dodac
miete, pomeiszac, dac sie przegryzc ze dwie godziny. octu ma byc
tyle, zeby calosc byla mokra i troche kapiaca.
galaretka jest na bazie malo slodkiej galaretki jablkowej (o
choroba, zaraz Aga wrzasnie, mialam znalezc proporcje skladnikow
na te galaretke, ale moze byc z kartonowego soku jakbkowego i
jakiegos zelfixu albo zelatyny) - dodac bardzo duzo posiekanej
meity oraz pare kropli zielonego kolorku bo inaczej dosc nijako
wyglada, co niekoniecznei przeszkadza.
ja tam galaretke mietowa pcham do pieczeni wieprzowej. Wydaje mi
sie, ze nie jadlas baraniny a jagneicina. Teraz w Anglii malo
kto jada baranine. Moze dlatego Ci smakowalo. sos, jak wiele
roznych dodatkoow do mies ma za zadanie "przebicie" sie przez
relatywna tlustosc jagnieciny.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-25 10:07:19
Temat: Re: Krysia T.
dzieki za przepisy.
Masz racie to byla jagniencia
Dzieki
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 07:43:43
Temat: Re: Krysia T.On Mon, 26 Aug 2002 09:54:05 +0200, Maria Urbanczyk
<M...@g...com> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>> ja wole galaretke, ale sos to rzecz prosta - posiekac duuuzo
>> mietyw miseczce wymieszac dobrej jakosci ocet cukier i sol, dodac
>> miete, pomeiszac, dac sie przegryzc ze dwie godziny. octu ma byc
>> tyle, zeby calosc byla mokra i troche kapiaca.
>
>Krysiu, moze to glupie pytanie, ale... ten ocen ma byc winny czy zwykly?
eee, tego....polskiego spirytusowego to bym nie dawala, ma on i
moc i zapach smak, ze chyba trzebaby wywrotke miety, zeby
przebic sie...chyba jednak lepiej jakis elegantszy (awans octu
;)) ), ale lepiej taki bez dodanego smaku (w tej chwili chlupie
bez opameitania ocet malinowy..wiem, upadlam na glowe, ale to nie
nowosc :P)
Krysia
P.S. Pytanie wcale nie glupie
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 07:54:05
Temat: Re: Krysia T.Krysia Thompson wrote:
> ja wole galaretke, ale sos to rzecz prosta - posiekac duuuzo
> mietyw miseczce wymieszac dobrej jakosci ocet cukier i sol, dodac
> miete, pomeiszac, dac sie przegryzc ze dwie godziny. octu ma byc
> tyle, zeby calosc byla mokra i troche kapiaca.
Krysiu, moze to glupie pytanie, ale... ten ocen ma byc winny czy zwykly?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 09:33:05
Temat: Re: Krysia T.On Mon, 26 Aug 2002 11:37:40 +0200, Maria Urbanczyk
<M...@g...com> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>> eee, tego....polskiego spirytusowego to bym nie dawala, ma on i
>> moc i zapach smak, ze chyba trzebaby wywrotke miety, zeby
>> przebic sie...chyba jednak lepiej jakis elegantszy (awans octu
>> ;)) ), ale lepiej taki bez dodanego smaku (w tej chwili chlupie
>> bez opameitania ocet malinowy..wiem, upadlam na glowe, ale to nie
>> nowosc :P)
>
>Dziekuje, tak wlasnie myslalam, ale wolalam spytac. (Czyzby nauka mamy nie poszla
>w las: "dziecko, ja cie prosze, ty najpierw POMYSL, a potem rob!)
>Ocet malinowy? Takiego jeszcze nie mialam. Jednak warto zyc, tyle rzeczy do
>poznania...
>
>Maria
to jest zwykly ale szlachetny ocet, w ktorym sie trzyma maliny
;))
Kr
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 09:37:40
Temat: Re: Krysia T.Krysia Thompson wrote:
> eee, tego....polskiego spirytusowego to bym nie dawala, ma on i
> moc i zapach smak, ze chyba trzebaby wywrotke miety, zeby
> przebic sie...chyba jednak lepiej jakis elegantszy (awans octu
> ;)) ), ale lepiej taki bez dodanego smaku (w tej chwili chlupie
> bez opameitania ocet malinowy..wiem, upadlam na glowe, ale to nie
> nowosc :P)
Dziekuje, tak wlasnie myslalam, ale wolalam spytac. (Czyzby nauka mamy nie poszla
w las: "dziecko, ja cie prosze, ty najpierw POMYSL, a potem rob!)
Ocet malinowy? Takiego jeszcze nie mialam. Jednak warto zyc, tyle rzeczy do
poznania...
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 09:50:58
Temat: Re: Krysia T.
>>>eee, tego....polskiego spirytusowego to bym nie dawala, ma on i
>>>moc i zapach smak, ze chyba trzebaby wywrotke miety, zeby
>>>przebic sie...chyba jednak lepiej jakis elegantszy (awans octu
>>>;)) ), ale lepiej taki bez dodanego smaku (w tej chwili chlupie
>>>bez opameitania ocet malinowy..wiem, upadlam na glowe, ale to nie
>>>nowosc :P)
>>
>>Dziekuje, tak wlasnie myslalam, ale wolalam spytac. (Czyzby nauka mamy nie poszla
>>w las: "dziecko, ja cie prosze, ty najpierw POMYSL, a potem rob!)
>>Ocet malinowy? Takiego jeszcze nie mialam. Jednak warto zyc, tyle rzeczy do
>>poznania...
>
> to jest zwykly ale szlachetny ocet, w ktorym sie trzyma maliny
ja to ten co prawda nie do wszystkiego, ale do sałaty ruccola to zawsze.
No i też już pół butelki wypiłem. Od urlopu ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 10:07:00
Temat: Re: Krysia T.On Mon, 26 Aug 2002 12:11:04 +0200, Maria Urbanczyk
<M...@g...com> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>> to jest zwykly ale szlachetny ocet, w ktorym sie trzyma maliny
>> ;))
>
>No ja nie wiem, czy to szlachetnie trzymac maliny w occie... Zwlaszcza jesli
>zamieszkale sa one, he, he
>Wolnosc dla malin i ich mieszkancow!
>Liga Obrony... (etc., etc.)
>Maria
>
>
o qrka...wpadlam we wlasne wnyki??? hehehe maliny nalezy
kontrolowac, sublikatorow przesiedlac, IM zwracac wolnosc, np
podac im jabluszko ;))
Kr
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 10:11:04
Temat: Re: Krysia T.Krysia Thompson wrote:
> to jest zwykly ale szlachetny ocet, w ktorym sie trzyma maliny
> ;))
No ja nie wiem, czy to szlachetnie trzymac maliny w occie... Zwlaszcza jesli
zamieszkale sa one, he, he
Wolnosc dla malin i ich mieszkancow!
Liga Obrony... (etc., etc.)
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |